bugün

necronomicon

"Sonsuza dek yatabilen ölü değildir; Ve tuhaf zamanlarda ölüm bile ölebilir". bu dizeler necronomicondaki en bilinen dizelerdir.

Bu kitap ufo gibi bişeydir. hakkında çok konuşulmuştur, konuşulmaktadır. varlığı halen tartışılmaktadır. Ve şu anda da Londra´da British Museum´da Necronomicon´un bir kopyasının bulunduğu müze kayıtlarında yer aldığı söylenmektedir.

kitabın son derece tehlikeli ve okuyan insanı olağanüstü etkilediği ve aklını başından aldığı söylenir. içindeki bazı bölümlerde Tevrat´ın Yaradılış Bölümü´ ndeki gizli ve şifreli bölümlerin açıklamalarının bulunduğu ve bunları anlamanın sonucunda insanın çıldıracağını da belirtiyor.

peki ne var bu korkunç kitabın içinde???? dersek :

--spoiler--

* Tufan öncesiyle ilgili inanılmaz gerçekler vardır. El Hazret kaybolmuş geçmişin içyüzünü anlatırken, Tevrat´daki "Yaradılış" bölümüyle, mitolojik kaynaklar arasında kesin benzerlikler olmasına rağmen Tevrat bunları gizlemekte, bugüne kadar yapılan çeviriler ise kutsal kitabın aslından çok uzak. Geniş ayrıntılarla geçmişin ve dinlerin kaynağının içyüzü anlatılıyor.

* insan ırkı, dünyadan önce başka bir yerdeydi. Buna başka kürelerden gelme denmekte. Neo-Platonist inançlara göre anlatılan dünya benzeri yıldızlarda kendilerine özgün yaşam formları bulunmaktadır. Bu yaşam biçimlerinin özellikleri kozmik hiyerarşinin evrim çizgisiyle belirlenirler.

* Özel zamanların belirlenmesiyle ve özel semboller kullanılarak, eskilerle ilişki kuralabilir ve onlardan istenilen kozmik bilgiler alınabilir, o zaman geçmişe ve geleceğe hakim olmak mümkündür ama bu tehlikeli bir yoldur çünkü insan taşıyabileceği bilgiyi edinmeli ve bunun farkında olmalıdır.

* Necronomicon´da simya yoluyla altın yapma yöntemleri de vardır.
--spoiler--

tabi bu derece önemli bir kitabın 3 büyük dinle ne kadar uyuştuğu da tartışılır. iyisi mi böle bir kitapla hiç kafayı yormayın . zaten yoranlar da çıldırıyormuş kayıtsız. ancak kitabın çok esrarengiz oluşu da insanın merakını kamçılamıyor değil.