bugün

eşcinsel evliliğinin normal olması

söyleyecek, neden olduğunu açıklayabilecek hiçbir mantıklı antitezi olmayan tufeyli bireylerin karşı çıktığı kelimeler dizini. adamın diyecek bir lafı olmayınca "senin anan böyle, senin babanı sikseler..." gibi mallıklara bağlıyor. arkadaş eşcinsel evlilik demiş burada anne veya baba gibi ailevi değerler içeren bir kavram göremiyorum.

başlığa gelirsek. "normal" konsepti "norm"dan gelmekte. bunun toplumda herhangi bir olayı temsil etmesi halinde toplumsal normlara dayandırıyoruz. ki bildiğimiz gibi hiçbir toplumun -aşılması gereken sistemler bütünü- eşcinselliğe iyi gözle bakmadığı ne yazık ki bilinen bi gerçek. yani eşcinsel evlilik bu bağlamda normal değildir. Eşcinsel evlilik ya da daha doğal biçimiyle eşcinsel birliktelik doğal bir olgudur. bunu doğada yaşayan çoğu hayvan ve bir türü olan insanlarda görüyoruz.

Sonuç olarak eğer doğa ortamında da bu gibi birliktelikler görülüyorsa biz buna uydurma bir konsept olan "normal" kelimesi yerine "doğal" sözcüğünü kullanmak daha doğru olur diye düşünüyorum.