bugün

orange is the new black

3. sezon beklendiği gibi gitmeyen dizi. fakat hala iyi.

--- birazcık spoiler---

ilk 4 bölüm itibariyle;

ilk bölüm gayet iyiydi aslında, anneler günü ile ilgili bir şeyler hazırlanmış, güzel de olmuş.

boo'nun hayatına odaklanılmış sonralarda, homofobiye göz kırpılmış. bu kadar gay insanın olduğu bir dizide böyle bir konu olmalıydı da zaten, belki daha iyisi olabilirdi ama fena değildi.

alex ve piper'ın "hate sex" sahnelerini gerçekten sevmedim. hem yapmacık geldi hemde çook daha iyi replikler olabilirdi. halbuki ilk iki sezon nasıl da uyum içindelerdi sex sahnelerinde. evet sevgi dolu bakışların yerini ateşli de olsa hiç bir "hate sex" sahnesi dolduramaz ama bunlar gerçekten olmamış.

diğer yandan Alex'in savunmasız-yıkık-sinir krizi geçirdiği sahneleri beğendim, etkiliyor insanı. Piper'la yaptıkları "oyun provası" sahnesi de başarılıydı.

healy ve red arasında nooluyo anlamadım, aşk mı o? adam rus seviyor belli ama healy ya... red'i harcamasınlar gözünü seveyim.

nicky'nin eroin olayında patlak vereceği belliydi ama bu şekilde olması doğru mu bilemedim, hikaye eksik gibi geldi. yüksek güvenlikli kısma gonderilmesi beklemediğim bi'şeydi, umarım tekrar görürüz nicky'i.

en başarılı replikler boo ile pencitucky arasında olmuş bence. tuttum bunu.

bannet nereye kayboldu birden? çekemeyeceği arabaya öküz olmaya kalktı resmen. ama insan evlenme teklifi etmeden bir bakar aileye falan. madem korkaksın niye kızı kandırırsın be adam?

daha 5. bölümü izlemedim. yeni karakter stella'yı görmedim dengeleri değiştirebilir. sezonu yarıladım nerdeyse ama yarısından fazlası da duruyor, heran herşey olabilir. sezon finalini yapmadan erken karar vermemek lazım ama gidişat pek iyi değil.