bugün

vücut geliştirme

nankor bir spor degildir. agirlik calisarak ve beslenerek elde ettiginiz kaslar, o yaptiklariniz sayesinde vardir. onları alırsanız eger, elbette ki kaslarda bi azalma yaşamanız mümkün.

kimyasal ile olmaz diyenler ise bu işi bilmeyenlerdir. bu ayıp değil, bilmemek yanlis bir durum degil. ama bilmemelerini bilmemeleri, ve buna ragmen yargılarda bulunmaları yanlistir.

judocu tarafından sopa yemesi normaldir, zira judo bir dovus sanati iken, vucut gelistirme dovus sanati degildir. nasıl bir mantık anlayamadım. ek olarak vucut gelistirmeyi hangi amacla yaptiginiz onemlidir. isterseniz kas büyütürken kondusyonda gelistirebilirsiniz. vücut gelistirme buna engel degildir.

endomorfum ya da x y yim diyerek kas yapamamanıza, dogru duzgun calisamamanıza bahane arıyorsanız aramayın. ben yapamadım bu isi deyin.

eger adam akilli bir kas kütleniz yoksa, ki genelde olmuyor, yag yakip karin kasi cikarmaya calismayin. saglikli bir durum degil. onnu yerine kendinize 1-2 sene verip 5-10 kilo lean tissue kazanırsanız (kas ve su) yag yakmanız da kolay olur, daha saglikli olursunuz.

dovus sanatlari ile karistirilmasi anlamsizdir. bu arakdaslar acaba "tenis" basligina gidip, mma daha iyidir yazıyorlar mı merak ediyorum.

turkler genetik olarak vucut gelistirme ya da powerlifting te basarili degildir. bunu da seneler boyu suren tecrube ile soyleyebilirim.