bugün

çarşı grubuna darbeye teşebbüs suçlaması

türk ceza kanunu'nun 220. maddesi şöyle der;

"suç işlemek amacıyla örgüt kurma :

1. fıkra : kanunun suç saydığı fiilleri işlemek amacıyla örgüt kuranlar veya yönetenler, örgütün yapısı, sahip bulunduğu üye sayısı ile araç ve gereç bakımından amaç suçları işlemeye elverişli olması halinde iki yıldan altı yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Ancak, örgütün varlığı için üye sayısının en az üç kişi olması gerekir."

1. fıkranın can alıcı noktası şudur |...örgütün yapısı, sahip bulunduğu üye sayısı ile araç ve gereç bakımından amaç suçları işlemeye elverişli olması halinde...|

iddianamede;

- ele geçirilen suç unsurları; iki tabanca, işaret fişekleri, duman fişekleri, muhtelif kesici ve delici aletler, gaz maskeleri ile bir adet muşta olarak belirtilmiş.

buna mukabil;

- örgütün iç ve dış destekçileri; bahsi geçmiyor...

- örgütün finans kaynakları; bahsi geçmiyor...

- örgütün bundan önce gerçekleştirdiği eylemler; bahsi geçmiyor...

- örgütün yapılanma biçimi, teşkilatları, lider ve yöneticileri ile mensuplarına ilişkin bilgi ve belgeler; bahsi geçmiyor...

dönüp de suçlanan kişiler için istenen cezaya bakıyoruz; ağırlaştırılmış müebbet hapis...

bu iddianame, her hangi bir kasıt olmasa dahi, suçlanan kişilerin toplum nezdinde lekelenmesine neden teşkil edecek, dolayısı ile insan hak ve hürriyetlerine de aykırı, hukuksal anlamda ciddiyetten uzak olarak hazırlanmış bir iddianamedir.