bugün

hırvatistan

2011 yilinda yanlis hatirlamiyorsam hicbir bilgimiz olmamasina ragmen sadece vize olmamasi cekiciligiyle 10 gunluk tatil yaptigimiz, daha sonra takip eden her sene min 1 hafta gecirdigim guzel ulke.

ulkedeki insanlar oldukca sakin, stressiz, efendi ve kendi halindedir. bu adamlarin 10 yil evvel ic savas yasadigini bilmeseniz de biri anlatsa siktir cekersiniz.

dalmacya kiyilari muhtesemdir. Split hem tatil beldesi hem de buyuk sehir oldugundan izmir konseptindedir. Hvar ve Brac adalari tavsiye edilesidir.

seyahatlerimizden birinde o kadar gaza gelmistik ki tr ye ucmak icin zagrebe dondugumuzde konsolosluga gidip atese ile gorusmek istemistik. cikardik sortlari, parmak aralarini efendi gibi bi kanvas bi de gomlek cektik gittik konsolosluga.

ticari atese muazzam efendi, tam bir bürokratti, sagolsun bizimle de oldukca ilgilendi, bilgiler verdi. iclerinden en ilginci bize yaptigi su aciklama olmustu :

"cocuklar, 15 yildir dunyanin cok farkli yerinde gorev yaptim, zurich, kopenhag, usa vs vs. hep derdim ki, yine de istanbul da yasamak isterim, turkiye de yaslanmak isterim. simdi 3 senedir buradayim. diyorum ki ben galiba burada yaslanip olmek istiyorum."