bugün

portal

Son yıllarda oynadığım en zevkli, en yaratıcı, en oldschool oyun. Yapımcısı Valve Software. Half Life 2 evreninde geçiyor. Aperture Science adlı kuruluş Black Mesa ile girdiği ihale yarışlarında, Black Mesa'nın Gravity Gun'ına benzeyen fakat daha farklı bir amacı bulunan bir alet üretir. Bu ihale yarışları Black Mesa'nın resonance cascade mevzusunun gerçekleştiği yıllarda yapılmaktadır. Yani kısaca Half Life 1 zamanı. Neyse Aperture Science'ın yaptığı bu alet, iki farklı portal açıp ikisi arasında geçiş sağlamaya yarayan bi alettir.

Oyunda, bu aleti test eden deneklerden biriyiz. Hatunuz ve de ismimiz Chell. 19 bölümlük bir teste tabi tutuluyoruz. Oyun bundan ibaret. Tabi sadece bundan ibaret değil. Oynayın görün.

Şimdi biraz spoiler gibi bişey olacak.

--spoiler--

--spoiler--

Half Life 2 Episode Two'yu oynadıysanız eğer Borealis gemisinin ortaya çıktığını biliyorsunuzdur. Bilmiyor idiyseniz de artık biliyorsunuz. Efenim, bu Borealis gemisi Aperture Science'ın araştırmalarını taşıyan ana gemi. Ve bu gemi bulundu. Ve Alyx'in babası, dostumuz, belki gelecekteki kayınpederimiz Eli Vance "O gemide her ne bulursan bul, sakın kullanma, derhal yok et!" naraları attı. Hatta Dr. Kleiner ve Eli Vance arasında geçen bir diyalog şöyle:

Kleiner: Bu Borealis!
Eli Vance: Aman tanrım.
Kleiner: Bu inanılmaz. Bunu Combine'a karşı kullanabiliriz.
Vance: Ne? Hayır. Kesinlikle hayır! ikinci bir Black Mesa olayına asla izin vermem.

Çaktınız mı?

Çakmayanlar biraz daha aşağıya bakabilir.

Half Life 2 Episode Three'de, Portal'daki aleti kullanacağız.

--spoiler--

--spoiler--