bugün

sözde ermeni soykırımı

özetle şöyledir.
verilenler:
-osmanlı devleti yıkılma aşamasındadır
-ermeniler, yeni kurulacak bir ülkeye karşı çıkıp "biz yıllardır bu insanlarla yaşadık ama yine de kendi devletimizi kuracağız" demesi üzerinde yaklaşık 2000 ermeni grubu dağıtılmış ve "hadi naş anam" diyerek bulundukları yerlerden sürülmüşlerdir.
-gider ayak "ne kadar zarar verebilirsek kardır" düşüncesi içine giren ermeniler yol üzerinde ki köyleri yakıp yıkmışlar, kadınlara tecavüz edip çocuklarda dahil olmaz üzere herkesi öldürmüşlerdir
-"bunların yolu uzun, daha çok köye zarar verir" diye düşünen türkler "şunların sayıyı azaltalım" diye tam sayı net olmamakla birlikte bir çok ermeniyi öldürmüştür.

bunlar 1915-1917 arası yoğun olmak üzere cumhuriyetin kuruluşuna kadar devam etmiştir.

bu olayları hangi tarafta olursa olsun herkes kabul etmektedir *
istenen:
yıllarca biz türkler bir sonuç çıkarmak istemedik, ermeniler yıllarca lehlerinde bir sonuç için çalıştılar

sonuç:
ermeniler "soykırım" sonucunu çıkardırlar avrupa ve amerika üzerinde kabul ettirmek için baskı yaptılar
bizlerse karşılıklı kıyım-savaş dedik bir çok belgeyle bunu gösterdik ama geç kaldık.
biz sözde dedik onlar özde kabul etti.

basit olarak böyledir olay verilenler ve veriler her ne kadar çarpıtılmaya çalışılsada nettir sabittir ama mtlak sonucun çıkması çook uzun süre alacaktır.

şahsen evimde misafir ağırlamayı severim, gelir kalır akrabalar, kuzenler eş dost, uzun süre kalanlarda olur. evin bir düzeni vardır ama misafire göre de küçük değişiklikler olur bu düzende. olur ya birgün misafirim "evin bu kısmı benim, dışarıyada yeni kapı açıcam" derse evimden kovalarım, gider ayak kapımı, penceremi kırmaya çalışırsa, kardeşime aileme zarar verirse zevkle döverim.