bugün

watch dogs

fakir gta'sı. yapımcıların anlamadığı veya anlamak istemediği bir şey var. bu tip açık dünya oyunlarında oyunu oynatan ve efsane yapan tek şey araba sürüş keyfidir. bu tip oyunları oynayan insanların yüzde 70'i açık dünyada araba sürüp turlayıp şehri birbirine katmak için oynar. nokta

açık dünya oyunlarını efsane yapan da rezil yapan da bu önemli ayrıntıdır. gta oyunları neden tuttu ? ilk oyunlarda sadece araba sürüyorduk, dışarı bile çıkamıyorduk buna rağmen inanılmaz bir şekilde satıyordu. neden ?

araba sürüş keyfi. kimisi diyebilir mesela... al o zaman araba yarışı oyna, gran turismo oyna falan diye. aynı şey değil kardeşim. olay yarışmak hız rekoru kırmak falan değil. olay şehrin içinde gezmek amk ya.

bu modelin üstüne bir de güzel bir hikaye koyulursa o oyun efsane oluyor. aynı gta da olduğu gibi.

watch dogs da güzel hikaye var ama araba sürüş dinamiği, fiziği, efekti her şey berbat.

oyunu araba için oynamayanlar her türlü oynasın. ama bu oyunları oynatan şehir içindeki araba sürüş keyfidir. başka bir şey değil. watch dogs da bu berbat. arabalar içi boş teneke gibi hareket ediyor.

joystick ve klayvye de fark etmiyor. tonlarca ağırlığında bir şey kullandığınız hissini vermiyor. süspansiyon yok. ağırlık merkezi yok. lastiklerde ek animasyon yok. bombok.

dümdüz..

gta iv bile 6 sene öncesinin oyunu olmasına rağmen bir ton detayı yıllar önce yapabiliyorken, sen o kadar abartıp da saint row tipi oyun dinamiği koyarsan kimse kusura bakmasın ama o oyun çöptür.

yarak gibi oyun.

sınıfı gta değil.

olsa olsa en fazla sleeping dogs ile yarışır.

next denilen oyunda arabalar hasar almıyor!!!!! çiziliyor falan ama yamulma falan yok bu arada. yazmayı unutmuşum. rezalet amk ya.