bugün

alevi türkçüler

gayet doğal ve mantıklı olandır.

alevilik türkler'e özgü bir olaydır. şeyh ahmet yesevi, hacı bektaş veli, pir sultan abdal, kaygusuz abdal, sarı saltuk ve daha nice türk ereninin temellerini attığı aleviliği araba, aceme, kürde, zazaya mal etmek ancak sığ bir düşüncenin ürünüdür.

kürdün,arabın, zazanın ve kürdün alevisi olmaz. onlar başka bir şeydir. alevilik bir din değil; inanç biçimidir ve türkler'e özgüdür. şiilik; ya da nusayrilikle (arap aleviliği) alakaları yoktur. zaten inanış biçimleri, dinsel törenler vs tamamen birbirinden ayrıdır. bu nedenle türk olmayan aleviler, aleviler ve türkçüler tarafından alevi kabul edilmezler. doğrusu da budur.

türkler'e has olan bir inanç biçimine inanmış olan insanların kendi milletlerini sevmesi, koruması kadar doğal bir şey olamaz. burada 3-5 soyu belirsiz etnik mozayiğin, pkklı kekonun görüşleri alevileri bağlamaz. aleviler, o eskiden marjinal solun arka bahçesi sandığınız kişiler değildir. zaman geçmiş, köprünün altından çok su akmış ve aleviler daha da uyanarak özüne dönmüştür.

not: alevi; ya da sünni değilim.