bugün

üniversitelere türbanın girmesi

aniden olacaktır. nereden biliyorum? bizim üniversiteden. geçen sene dedik ki üniversitelere g-stringin girmesi tehlikedir, girebilirsiniz ama çıkamazsınız oradan, yapmayın etmeyin, ne oldu, girde adamlar, yahu hiç koca koca adam g-string giyer mi? giydiler işte, laiklik dedik olmadı, özgürlük dedik olmadı, ne dediysek kendi tezlerimizi çürüttük.

burada da öyle olacak. ne diyorduk? neden akp türban sorununu çözmüyor? onlar türbanı istismar ediyor falan diyorduk, lan bi baktık adamlar yasa çıkarıyor, türban sorununu çözecekler, ne yaptık, söylem değiştirdik, akp türbanı üniversitelere sokacak, bilim yapılamayacak dedik. halbuki rektör atamalarımız akp karşıtlığına göre yapılıyor, akademik kariyer desen hak getire, rektörler okulu, bilimi bırakıyor siyaset yapıyor, yunanistan'ı almak isteyen rektörlerimiz oldu, hepsi atatürkçü, sapına kadar, ama olmuyor demek, ne acı.

sindireceksiniz, hepsini sindireceksiniz diyorlar, yahu öyle demeyin, gelin uzlaşalım, çözelim bu türbanı (başınızdan), türban kavramını da doğramacı getirmişti gerçi, üniversitedeki kızlar başörtü takmasın, daha modern böyle daha değişik bişey taksınlar dedi, o zamanlar yoktuk ki çıkıp takalım ne gerekiyorsa gereken mercilere ama olmadı o da. türban taktı kızlar, şimdi de simge oldu diyorlar. başörtüsüne dönelim, olmaz. o da türban olur.

bu sorun çözülmezse ne olur, darbe olur ama bu kez % 47 yapar ve öyle tankla tüfekle değil, sopayla, taşla, yürekle..