bugün

mastercard

tam adı, yeni logo değişimine paralel olarak değiştirilen, mastercard worldwide olan firma. çok fazla olmayan çalışan sayısı, geniş ofisleri, esnek çalışma saatleri, iyi maaşları, yüzde 1 turnover oranı, çalışanların uzun seneler firmada kalması ve birçok verdiği eğitimlerle çok iyi bir kariyer başlangıcı olabilecek firma.

brüksel' in az güneyindeki avrupa genel merkezinin bir pozisyonuna uygun olacağımı düşünerek aradığı, telefon mülakatını geçtiğim, ancak geçen hafta hr business partner ve line manager ile görüşmem sonrası, onların tabiriyle "aşırı özgüvenli, hatta zaman zaman ukala" olduğum ve "hrbp ile klik edemediğim" ** için reddeden firma. halbuki şeker gibi insanım, line manager beğenmiş, sana ne derler adama.

kendi kendine gelin güvey olup sonra da reddetmeleri biraz sinir bozucu. bir de özgeçmişimde kocaman yazmışım mezun olacağım tarihi, müdür diyor ki hemen işe başlayamıyor musun yani? dedim bilmiyor muydunuz mezuniyet tarihimi, hayır diyor adam. 3,5 saat yol gittim, cv' min en üst tepesine bakamadıkları için saçma sapan sebeplerle reddettiler. özgüvenliymişim fazla. az politik konuşunca insecure oluyorsun, assertive ol diyorlar, assertive oluyoruz, arrogant bir adamsın diyorlar homua goduklarım.

neyse moral bozmak yok, önümüzdeki maçlara bakıyoruz.
edit: tanım.