bugün

sözlük yazarlarının itirafları

görmezden geldiğiniz şeyler üzerine hiç düşündünüz mü?

size yapılan yanlışları görmezden gelmenizi kast etmiyorum ben. size yapılan yanlışlar kalbinizi kırar, ama görmezden gelerek bi nebze olsun rahat edersiniz. menfaat kaynaklıdır bu. sevgiliniz kalbinizi kırar, görmezden gelirsiniz ilişkinizin devam etmesi için. bi dostunuzun vefasızlığını görmezden gelirsiniz. arar sorar iyi günden çok kötü günde belki de o sizin yanınızda olmadığı kadar siz onun yanında olursunuz. dostluğunuzun devamı içindir bu da. patronunuzdan ya da bi müşteriden laf işitirsiniz. sineye çekersiniz. gururunuz kırılır, ama görmezden gelirsiniz işinizi kaybetmemek için. bunlar olur, elbet biri ikisi olmuştur. yapmışsınızdır. keza ben de sizdenim. yaptım zamanında. yapıyorum da. bu mevzulardan daha sonra bahsederiz.

ben bunları sormuyorum. sorgulamıyorum.

siz hiç, başkalarının üzüntülerini, başkalarının uğradığı haksızlıkları görmezden geldiniz mi? görmezden gelip bir de üstüne bu duruma bilerek, ama istemeden alet oldunuz mu?

elinizden hiçbi şey gelmemesi belki de böylesi bi bencilliğe sevk etti sizi. benim yapabileceğim bi şey yok diye düşünerek belki de hissizleştirdiniz kendinizi.

eminim birkaçınız bu bencilliği ikiyüzlülük noktasına taşımıştır o görmezden gelip bir de alet olduğu haksızlıktan etrafındaki insanlara dem vurarak. bundan rahatsızlık duyduğunu beyan ederek.

en basitinden; kardeşime oyuncak alarak onu sevindirmek beni en çok mutlu eden şeylerden biri. bazen bu güzel davranışın bi haksızlığı adaletsizli görmezden gelerek yapmanın yanlışlığını düşünüyorum. bazen görmezden geldiklerimin altında eziliyorum.

http://i.hizliresim.com/epPz9z.jpg

yakın zamanda fark ettim, sadece o mutluyken beraber çekildiğimiz fotoğraflarda gamzelerim belirginleşiyor benim. sahte gülmüyorum onun yanında.

sonra aklıma geliyor. birini mutlu ederken aslında görmezden geldiğimiz, bildiğimiz ama istemeden de olsa göz ardı ettiğimiz, elimizden hiçbir şey gelmeyeceği için biraz olsun kendimizi rahatlattığımız şeyleri düşünüyorum bazen. bi daha içten gülmemin gamzelerimi bi fotoğrafta fark edip şaşırmamın artık o kadar da kolay olmayacağı bilinciyle.

http://i.hizliresim.com/x81Z1V.jpg

çok az insan kardeşine aldığı oyuncağın o oyuncakla hiç oynamamış, belki de çocukluğunu yaşayacak fırsatı bile olmamış küçücük ellerden çıktığını düşünür. bunun önüne geçemez tabi.
başkalarının mutsuzluklarına üzülmektense bunları görmezden gelerek bi şekilde mutlu olmanın yolunu bulabilen kurnaz yaratıklardan başka bi şey değildir insanlar. çoğumuz kardeşimize ya herhangi bi ufaklığa oyuncak alırken aklımıza getirmek istemeyiz bu durumu. insanız biz.

umrumda da değil açıkçası hakkımdaki sana ne oluyor düşünceleriniz. bu bi vicdan muhasebesi.
ben bu haksızlığın kardeşime oyuncak alırken değil de aldıktan sonra bi beirut şarkısının tüylerimi diken diken ettikten sonra aklıma düşüp vicdanımı sızlatmasını içime sindiremiyorum. kardeşimi sevindirmek için ona oyuncak almaktan geçtiği gerçeğini yediremiyorum kendime.

belki de bencil ve ikiyüzlü olmak ağır geliyor. bilemiyorum. görmezden gelmek, bi şeyleri bi tarafa biriktirmektir. bana biriktirdiklerim ağır geliyor. yalpalıyorum görmezden geldiklerimi düşününce. görmezden gelmeye devam ediyorum bu benciliğin bu ikiyüzlülüğün benim değişmemle son bulmayacağını bilerek. ve yine biliyorum bu verdiğim örnek tek bi olay değil dünya üzerindeki.

ben bencil ve ikiyüzlüyüm. peki siz, bunu kendinize itiraf edebiliyor musunuz? görmezden gelmek daha kolay değil mi...

http://www.youtube.com/watch?v=qX2q7JnElds

life, life is all right on the rhine..
no, but i know, but i know..
i would have no where to go..
no but there's nowhere to go, to go..