bugün

17 aralık 2013 operasyonun arka planı

tutarlık ve değerler üzerinden değerlendirilmesi gereken "teoridir".

DÜN TOPLUMUN FARKLI KESiMLERi NE DiYORDU , BUGÜN NE DiYORLAR...TUTARLILIK VE iLKESELLiK OLMADIĞI MÜDDETÇE MiLLET OLARAK KAYBETMEYE DEVAM EDECEĞiZ...

SAVUNMA KALIBI :"...Süreci bulandırarak, hâkimleri, savcıları tehdit ederek hiç kimse bir yere varamaz." "Belgeler ortada" " Ses kayıtlarına bakın!" "Kahraman yargı , kahraman polis"

BU KALIBI KULLANANLAR : 2013 aralık ayına kadar hükümet ve hükümet yanlıları ; 2013 aralık ayından itibaren muhalefet ve muhalefet yanlıları.

SAVUNMA KALIBI : "Bu uluslararası kirli bir operasyondur.Yargı bunlara alet olmaktadır." "Belgeler uydurma" "Ses kayıtlarının sızması kabul edilemez" "yargı ve polis ele geçirilmiş"

BU KALIBI KULLANANLAR : 2013 aralık ayına kadar muhalefet ve muhalefet yanlıları ; 2013 aralık ayından itibaren iktidar ve iktidar yanlıları.

Tartışmalarımızda ise , doğruyu bulmak yerine "galip gelme hırsını" tercih ederek ; yanlış yapmış olabileceğimizi göz ardı ederek ; empatiyi ve kamu yararını unutarak ; evrensel insani değerleri hesaba katmadan "muharebe" eder gibi konuştuğumuz için hiçbir yere varamadık , varamayacağız da...