bugün

cennet tasarımının fazlaca arapvari oluşu

Dubai ye hiç gitmedim Arap arkadaşlarım oldu ama hepsi çulsuzdu. çulsuza da eğlence anlayışı sorulmaz muhtemelen halı sahada top oynamak falan der. ama bu zengin Araplar enteresanlar sırf gazetelere yansıyanlardan biliyoruz ki herifler klozet kapağını altından yapıyorlar. Dubai'de çölün ortasında kayak pisti yapar mı insan Arap yapıyor hayatında kar görmemiş adam belki de ondan. beş yıldızlı otelleri lüks sayan geri kalan tüm milletler 7 yıldızlı otel kavramını da Arap milletine borçludur. şimdi nasıl 7 yıldız oluyor efenim şöyle oluyor bir kere her şey en lüksünden oluyor ama buradaki her şey hiç olmadığı kadar gerçek manada kullanılıyor haberiniz olsun.
herkesin telefonu var Arapta telefonlar altın kaplama, elmas işlemeli ama bir dakika. herkesin arabası var arabınkinin kapı kolu altın iç döşeme ceylan derisi öyle ki o ceylan türünün artık nesli tükendi. özellikle nesli tükenmiş olanından yaptırıyor o kadar lükse meraklı. herkes tek eşliliği savunur arap sanki anne ördek ve civcivleri gibi karılarını arkasına takar çarşı pazar dolanır. ziyafetlerini düşünün yedikleri önünde yemedikleri arkasında. bir dolu örnek daha verilebilir.
bu bilgiler ışığında bakıyorum cennete nehirlerden bal ve süt akıyor huri desen gani. meyveler dalından kökleri gökte dalları yerde olan ağaçlar. zümrütten altından elmastan saraylar. bu manzara bana tanıdık geliyor işte. ondan cennet tasarımı fazla arapvari.