almancı

temmuz aylarının başlarında başlayan, ağustos ayında maximum değerne ulaşan akının üyelerine verilen ad. Almancı dediysek bu sadece almanya'da yaşayanları kapsayan bir isim değil. Fransa, Danimarka,isviçre, Hollanda... gibi çeşitli ülkelerden gelen yabancı türklere de almancı denir. Çünkü bunların seri ve parti noları aynıdır. Bakınız en önemli özellikleri şunlardır:
-bunlar türkiye'ye geldiklerinde kıtlıktan çıkmış gibi alışveriş yaparlar.
-bu tüm tatili kapsayan (plaj bölümü hariç) alışveriş esnasında herkes onları kazıklıyordur onlara göre ve kazıklanmamak için elden gelen herşey yapılmalıdır onları o mekenlara götüren akrabalar tarafından.
-türkçeyi düzgün konuşamazlar, konuşanlar da konuşamıyormuş gibi yapar.e adettendir.
-bir de bu muhtelif ülkelere yeni gidenler vardır. gideli altı ay olmuştur bu güzel insanların ve döndüklerinde yabancı dilden bozma bir türkçeyle size selam verirler. yazıktır bu insanlara. vahtır, tühtür. gittikleri ülkenin dillerini de bilmezler, e türkçeyi de unutmuşlardır. nasıl anlaşılır bu insanlarla bilinmez. beden dili falan?
-bu altı aylık almancılar, altı ay önce hiç bir şikayette bulunmadan içtikleri musluk suyuna ellerini değdiremezler çatlatıyor diye. sokakların pisliğinden dem vururlar ki bir süre önce içtiği sigaranın izmaritini bankların arasına sıkıştıran kişilerdir bunlar.
-komedidir özetle bu insanların hali. gülünesi bir durumdur ve güleriz biz onlara.