bugün

valve

fps dünyasının kral şirketi.

Maceraları Gabe Newell'ın Quake'in başarısını görüp Microsoft'dan ayrılarak şirketi kurması ile başlar. Akabininde Quake'in oyun motoru ile half life'ı yazarlar. Ardından motor üzerinde oynamalar yaparak half life'ın kararlı sürümü ile sunarlar. Ardından Counter Strike, ricochet, Team fortress, gibi oyunları çıkartırlar. Half life amiral gemisidir firmanın ve hikayeyi farklı gözlerden gösteren blue shift, oppossing force çıkar. Tabi bu oyunların hepsi fps adına devrimdir. Half life, büyük bir senaryo içerir ve hala daha herşeyi tam aydınlık değildir.
Ardından 2004 yılında half life 2'yi duyurur ancak half life 2, yine bir devrim niteliğinde olan source oyun motoru ile gelmiştir. Fizik kuralları inanılmaz derecede oyuna eklenmiş ve oyuna gerçekçilik katmıştır. Dönemine göre de oldukça yüksek grafikler ile göz doldurmuştur. Ardından senaryoyu 3 bölüm halinde olacak episodelara ayırmış, henüz 3. Bölüm hakkında en ufak açıklama yapılmamıştır.
Half life 2 episode two ile yine devrim niteliğinde olan oyunu portal'ı piyasaya sunmuştur. Bu dönemlerde yine left for dead'ı çıkarmıştır.
Valve'in tüm oyunları aynı evrende geçer. Herhangi bir oyununda herhangi bir oyunla bağlantı bulabilirsiniz.

Ayrıca steam adlı online oyun mağazasının sahibidir. Inanılmaz indirimlerle orjinal oyun alabilirsiniz. Genelde 100$ ile ücretsiz arasında fiyatlar oynar ancak bu 100$ muhabbeti sadece yeni oyunlar içindir. Ortalama 19$'a oyun almak mümkün. Indirim günlerine Denk gelirseniz 1$, 2$, 3$ gibi komik rakamlara oyun alma şansınız var.