bugün

madımak

(bkz: yananlardan mısın yakanlardan mı) bak abicim, kardeşim, arkadaşım.. daha 3 yaşında bir çocuktum.. aradan 20 yıl geçti ve hala haklı bir neden bulabilmeyi bile düşünecek kadar anlam veremiyorum.. tüm bu, yobaz yaftalarını ve aydın düşmanlığını da bir kenara bıraktım. belki de binlerce kişi bir otelde 37 kişiyi sıkıştırıp yakmak, geçtim bu ülkeyi, ne insanlığa ne mertliğe ne de kendini adamışlığa sığar.. bir karıncanın bile canını haksız yere almaya karşı olan din, 37 insanı yakmayı emretmez..

bak şimdi bunu okuyan güzel kardeşim, eğer bunu destekliyorsan bir defa daha düşün.. kendine sor; şiddeti kimler istiyor? haklı da olsa bir insanın canını başka bir insan alabilir mi? eli sopalı, meşaleli insanlar gerçekten haklı mı? ne için bu katliam? allah bu kadar aciz mi ki kulundan öç beklesin? inancı ve ya tercihlerini çevrede görmek bu kadar mı rahatsız edici? ben ne yapıyorum? ve daha da önemlisi; ben kimim ve yaşamım kime fayda sağlıyor?

eğer haklıysam(ve belki de haksız) sakin ve barışçıl savaşmayı, mücadele etmeyi tercih ediyorum. karşıysam sana eğer, bu karşılığım senin varoluşuna değil, varoluşuma müdahele etmeye çalışmanadır..