bugün

bmw z4

yeni motor ve makyajlı kasayla üretime tekrar geçmiş araba. sdrive35is ile yenilenmiş motor 3000 motor olmuş. v6 olan araç ayrıca 24v olup turbo benzinli. max gücü 340 hp de sınırlandırılıp bu gücü 5900 d/d' de veriyor. max tork gücü ise 450 nm olup overboost ile +50 nm tork gücü verebiliyor. max hızı test verilerine göre 250 km/h de sınırlandırılmış. 0-100 ünü ise sadece 4.8 saniyede tamamlıyor. araba klasik bmw aktarma sistemlerine sahip arkadan itişli olup, 7 ileri otomatik şanzımanla destek veriyor. fabrika verilerine göre 100 km de 9.0 tüketim değerine sahip olsa da aracın ortalama tüketim değeri 13 litredir. 55 lt depo kapasitesi olup 1525 kg ağırlığı vardır.

aracın makyajlı kasasıyla gelen en büyük yeniliklerden biri rengi. valencia turuncusu adı verilen renk artık z4 ün seçenekleri arasında. ayrıca yeni z4 ile tavan rengi seçme şansı da müşteriye bırakılmış durumda. mat siyah veya metalik gri tavan rengini seçmek bir ilk oldu marka içinde.

cabrio araçlarda uzun yıllardır hareketli iken tavan açma sorunu, z4 ile kaldırılmış durumda. 40 km/h a kadar 19 saniyede katlanabilme özelliğine sahip aliminyum bir tavan mevcut artık.

yeni z4 ile artık standart halinden farklı olarak m sport paketli ya da design pure traction paketli olarak üretiliyor. yani artık paket sayısı 3'e çıkmış oldu.

z4 teki yenilikler arasında bizler 1.6 lt'lik bir motor beklerken, almanlar turbo basıncını düşürerek sdrive18i ile daha ulaşılabilir bir versiyon sunmuşlar. sdrive35is ise m roadster'ı gereksiz kılacak kadar etkileyici! ! !