bugün

2 mayıs 2013 benfica fenerbahçe maçı

şu bir gerçek ki avrupa futbolunun çok gerisindeyiz..

bizimkiler deplasmanda oynayınca ev sahibi bırak oyunu, sadece tempoyla bile bizimkilere nal toplatıyorlar resmen..

bu ve önceki sezon avrupa maçlarını hatırlarsak ne fenerin ne de galatasarayın* deplasman maçlarında rakipleri adam gibi bir ısırabildikleri oyun oynadıkları yok, skor olarak sadece bazı maçları alabildik.. tabeladakı skora bakmadan, objektif gözle oyun olarak seyretsek dışarıda bizimkileri resmen maymun ediyorlar, bu bir gerçek..

kupa almak istiyorsan kazara gollerle alınan skorlar seni kurtarmaz, bir kaç kademe kademe çıkar sonra tepetakalak olursun.. kupa almak istiyorsan iyi oyunla içeride de dışarıda da başarılı olacaksın, dış sahada rakibe en azından ben de varım diyeceksin, oyununu az-çok kabul ettire bileceksin tıpkı galatsarayın 12-13 sene önce yaptığı gibi.

türk futbolunda gerçek dişe değer, gözle görülür başarı galatasaryın yaptığı 12-13 sene öncesinde olmuştu... galatasarayın o yıllarda içeride-dışarıda oynadığı presli, baskılı, ısırıcı oyunu ki o başarılı oyun ödülsüz kalmamış ve super kupalara kadar uzanmıştı..

şimdiki bizim klüplermizin iceride-evimizde avrupalıyla oynadığı futbol skor da lehimize gelince hemen bizim gözümüzü boyuyor... asıl gerçek ise objektif gözle bakarsak avrupa futbolundan en az 3 gömlek altındayız ve dışarıda-deplasman maçlarında galatasarayımızı fenermizi de resmen sahadan siliyorlar... diğer klüplermizden ise hiç bahsetmeye gerek yok,

hele bu aralar bence avrupaya hiç çıkmasınlar ki dışarıda alaman panzerleri filan geziyor, allah korusun.