bugün

24 nisan 2013 borussia dortmund real madrid maçı

dün barcelonaya takmışlardı acı acı.. noolyoz lan filan diyince gün geçmedi ki aynı akibet bi diğer dünya devi realin de başına geldi bu gece.. dünkü ve bu geceki maçlarla ilgili biraz interneti taradım, dedim bakayım bi neler konuşıluyor..

ama ne göreyim? konuşulanlarda yine dikkat çeken her zamanki gibi bizimkilerin ilginç takıntıları, muhabbetleri, mövzuları...

görüyoruz ki sosyal medya sitelerinde, forumlarda, sözlüklerde bazı kişiler hala geride kalan galatasaray-real maçı takıntısındalar.. almanların biri ispanyol diğeri katalan olan dünya devlerini 4 çekerle ezdiği şu günlerde bile bizimkiler kendi takıntılarındalar..

ben de bu geceki maç değil, geçmiş gs-real muabbetini bırakmayanların içine dalayım diyorum biraz...

şimdi en iyisi bi örnekle başlayalım: diyelim ki bi yere bi hedefe koşuyorsun... yaklaştıkca ama işler çok zorlaşıyor, sen ise çooooooktandır gelemediğn, yıllar sonra gelebildiğin en iyi yere gelmişsin, hedefi hemen hemen tutturmuşsun, ama buradan sonrası sırat köprüsü, ayağını atarsan atacağına bin pişman olabilirsin büyük ihtimalle, yani büyük ihtimalle rezil, çok az ihtimalle vezir olabilirsin ilerlersen .. peki o zaman kumaşına göre zirve sayılabilcek bu yerde istesen de istemesen de güzel bi sonla iş bitmiş, bu kötümü?

yaw uzatmayayım da açıkcası şu: diyelim ki bir ihtimal oldu da reali elemiş olsaydı gs - ne yapacaktı bu tam canavara dönüşmüş dortmund ve ya bayerinle? düşünemiyorum lan, yeminle tarihi fark yerdik.. hem de çok tarihi,, şöyle 50 yıl unutulamazından filan.. sonra da ne işimiz vardı şl yarı finalinde derdik, didinirdik. şu anda bizmkiler şükür ya ne güzel sonla bitirdik şl servüvenini demektense, haaala şikayet, haala hakem, haala ofsayt... amına koyim dünya devlerinin first-class savunma oyuncuları durduramadı almanları, 4-er 4-er yediler bu almanlardan almanyada.. peki senin emre çolak nasıl durduracaktı 3 günlük şl tecrübesiyle bunları?

misal deneme amaçlı olsaydı şöyle bi şey: sürebilseydik bayerni sahaya, bizden de gs ve fener.. her 20 dakikadan bir 1 takımmızzın 11 çıksın, her 20 dakikadan bir 5 oyuncu birden değiştirme hakkı filan tanınsaydı bize... yeminlen bu dediğim avantajların hepsi bizde olsa bile yinede de bu canavarlaşmış bayern bozguna uğratır bizim takımları.. kısaca şöyle bitireyim: gs şükretmeli en güzel şekilde veda ettiği için şl'ye.