bugün

filistin

iç savaşa sürüklenen, dünyaca tanınmayan, emperyalizmin adice insanca öldürdüğü topraklara verilen isim. yıllardır savaşan bu halk şimdi de kendileriyle savaşmaya başladı. yalnızca iktidar hırsı ile yanan hamas ile işbirlikçi el fetih karşı karşıya gelmiş bulunuyor. peki filistin halkı bu savaşta hangi safta yer almalı?

uzun süredir işbirlikçi tavrından ödün vermeyen el fetih'e karşı radikal söylemleriyle ortaya hamas bu iç savaştaki tutumuyle tek amacının iktidar olmak olduğunu açıkça belirledi. tüm anti-emperyalist söylemleri yalnızca bir kandırmacadan ibaret olabilir, fakat en önemlisi iktidarı ele geçirse bile asla filistin halkını birleştiremeyecek bir örgüt hamas. çünkü özünde ulusal kurtuluş savaşı bulunmuyor, anti-emperyalizmden gittikçe ödün vermeye başladı. batının desteklediği el fetih ise baştan sona haksız bir yönetim içindeydi. işbirlikçi tutumun sonucunun bu olacağı belliydi. fakat bu savaş en çok filistin halkının ulusal mücadelesine zarar veriyor.

filistin halkının tek çözüm yolu 60'lı yıllardaki bir halk cephesi kurmasıdır. tüm milliyetçi,sosyalist, dinci akımların, her türden anti-emperyalist sınıfı topyekün savaşa sokacak bir cephe kurulması tarihsel bir zorunluluktur. yoksa filistin halkı işbirlikçi el fetih'i ya da baskıcı hamas'ı seçecek. bu halkın özgür olması şart ve özgürlük yolu bu bütünleşmeden geçiyor. tüm dünya halklarına umut vericek gelişmeler, filistin'Dedir. onların özgürlük mücadelesini kazanması bu nedenle çok önemlidir. tek çözüm yolu da halk cephesidir!
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar