bugün

eşcinsellik

eşcinsellik neden tercih olarak düşünülmekte çoğu kişi tarafından? cevap aslında direkt olarak "cehalet" olarak verilebilir ama arkasında biraz daha karmaşık çıkarımlar olduğunu unutmamak gerekir. şöyle ki; hetero-egemen olduğu düşünülen bir dünyaya geliyorsunuz, etrafınız "normal" olanın erkek-dişi ilişkisi olduğunu düşünen insanlarla dolu, düşünmeleri bir yana, size bu düşünceyi ne olursa olsun dikte ettiren bir yapı. (bkz: mahalle baskısı) kişinin, cinsel dürtüleri bu şekilde bastırılır ve kişide psikolojik bozulmalara yol açar.

şurası bir kesinlik arz etmektedir. cinsel yönelim, durup dururken değişebilen bir şey değildir. bir insan durup dururken cinsel yönelimini değiştiremez. bir eşcinsel, bir gün uyanıp, hetero olamaz. cinsel kimlik, insan doğduğdan itibaren onunla bir bütündür ve gen kontrolündedir. sadece insan için geçerli değil tabi, doğada birçok hayvan eşcinsel kimliğe sahiptir.

peki eşcinsellik bir tercih değilse, çoğu insan, hatta eşcinselin kendisi bile neden bu durumu "seçim" olarak niteler. cevap, toplumun kendisinde yatmaktadır. belirli bir tek cins baskısıyla yetiştirilen insan; eşcinselliği, hastalık veya sapıklık olarak bile niteleyebilir. çünkü yaşadığı çevre ile asla tecrübe etmediği bir şeydir. bu kadar uzak kaldığı ve anormal olarak nitelendirilen bir şeyin başına gelmesi, o kişinin tüm hayatını değiştirebileceği gerçeği vardır ortada. peki ya, evlenmiş, çocuğu olmuş biri, sonradan nasıl gey olur? hayır olmaz. zaten eşcinseldi. toplumsal baskılar insanların cinsel kimliklerini değiştiremez ama gölgeleyebilir. hangimiz değişik türevlerini tecrübe etmiyoruz ki?! bazen topluma ayak uydurmak için farklı görünmeye çalışmadık ki? işte bunun gibi bir şey. bazen tek bir dokunuştur tüm sistemi harekete geçiren.

bir çok eşcinsel temalı filme, kitaba veya dizlere konu olan da gerçeğin taa kendisidir aslında. etrafı kızlarla çevrili hetero erkeğimiz vardır ve az biraz, ucundan da homofobik bir karaktere sahiptir. bir gün kendini eşcinsel bir oluşumun içerisinde bulur, belki de istemeyerek. ve bundan nefret eder, dışlar, şiddete bile başvurur. lakin sonunda kendinden asla kaçamayacağını anlar.

anlatılmak istenen, kişilerin belirli bir süre sonra bastırılmış cinsel kimliğini bulması ve bunun eşcinselliğe işaret etmesi, o kişide bu durumun "sonradan" ortaya çıkmış olduğu sanısını düşündürtür ya da basit olarak "seçmektir" onun için. fakat böyle bir şey asla olmaz. insanın kendisi, belki 1 gün sonra, belki 1 yıl, belki 10 yıl sonra ortaya çıkacaktır.