bugün

yeditepe üniversitesi

2 senesi hazirlik olmak uzere 6 yilimi verdigim, ilginc ve garip bircok animin olmasina ragmen nedense hala sevebildigim okulum. oncelikle, en basta kasitli yapilip yapilmadigini kimsenin anlayamadigi okulun kendini pazarlayamamasi durumu, yani gercekten disardan gorunenden cok cok daha iyi hocalari ve ogrencileri olmasina ragmen, hala okulun nerde oldugunu bile bilmeyenlerin yapistirdigi tiki okulu damgasini okulun uzerinden bir turlu atamamasi ya da atmamasi?, hem beni hem de burada okuyan ve okutan herkesi dusundurmektedir. sonucta vakif universitesi densede tabiiki burada (bkz: bedrettin dalan)'in borusu oter, o ne derse o olur. ama diger taraftan gercektende diger bir cok iyi denilen okulla karsilastirildiginda hem egitimi hem de kampus hayati tatmin edicidir.

ayrica, bir erkegin hayati boyunca ancak (bkz: miami)'de gorebilecegi sayida guzel kizi toplu halde gorebileceginiz muhtemelen turkiye'deki tek mekandir. izoledir, kampuse gelenler -herkes dahil- secilmis gibilerdir. fakat bu da okuldaki cesitliligi saglar. kisaca, yeditepe'de her cesit adam vardir; her turlu siyasi gorusu olanlar, funky takilanlar, ancak beyoglu'nda -o da belki- rastlanabilecek punkcilar, anlam verilemeyen tipler gibi.

az ve oz, iyi okuldur. bolumune gore hocalari gercekten iyilerdir. lakin kendini pazarlayamamakta, elalemin diline dusmektedir. dogrudur tikiler vardır ama onlardan zarar gelmez kimseye, yalnizca kafalari pek calismaz bunlarin, salaklardir hafiften.