2 aralık 2012 kayserispor fenerbahçe maçı

çok güzel maç oldu önce onunla başlamak lazım. zaten açık futbol oynayan her takım'ın fenerbahçe'yle oynayacağı maçın seyir zevki yüksek oluyor bu bir gerçek. 60'tan sonra orta sahalar da çok çabuk geçilmeye başlandı, iyice bir o kale, bir bu kale maçıydı. bu kadar gol pozisyonundan sadece 2 golün çıkması çok enteresan tabii.

fenerbahçe yine kağıt üstünde 4-2-3-1 olan ancak daha çok 4-3-3 gibi oynayan bir şekilde dizildi sahaya. daha önce de anlattım, o 4-3-3/baklava 4-4-2 geçişi yapan kadro vardı sahada ama dirk kuyt ve caner erkin daha çok ters kanatta vakit geçirdiler bu maç ve aynı şekilde verimli olmadı o sistem geçişi.

cristian baroni üçü çok net olmak üzere dört gol pozisyonuna girdi dün. doğru yerde, doğru noktada, doğru koşuyu yaptığı için doğru pozisyona da girdi ama bitiremedi işte bir türlü. raul meireles durgundu ve yetmiyormuş gibi çok darbe aldı, her darbeden sonra da oyundan daha fazla düştü. o çıkıp sezer öztürk girdikten sonra da 4-1-4-1 oldu takım tamamen. caner bu kadar formsuzken miroslav stoch belki daha erken tercih edilebilirdi ama stoch'ta kendini atıyor sol çizgiye, orada bekliyor. sonra top gelince "bir iki çalım, açıyı yakala, kaleye vur" oynuyor. hoş ortaya sıkışan oyunun kanatlara açılması için bu hamle belki daha erken gelebilirdi, gelmedi.

bugün bütün spor ulemaları demiş ki fenerbahçe korkak oynuyor vs bok püsür. peki ne oldu? meireles çıktıktan sonra orta sahayı daha rahat geçti kayserispor. ki ondan sonra buldukları pozisyon sayısı arttı, çok net pozisyonlar da yakaladılar ama volkan demirel yine çok başarılıydı.

bu kadar çılgınca pozisyonun yakalandığı, seyir zevkinin çok fazla olduğu bir maçta iki golün olup, bu iki golün de 5 dakika içinde olması da çok enteresan cidden. futbol bu yüzden güzel bir oyun.

bobo'nun attığı golü çok az santrafor atabiliyor artık. fenerbahçe yönetimine burada göz kırpayım ben. geçen sene mamadou niang ve emmanuel emenike'yi satmak zorunda kaldıktan sonra henri bienvenu yerine bonservissiz bobo alınamaz mıydı? hem ligi tanır, hem tek santrafor oynayabilir vs vs. ben söyleyim burada dursun.

maç öncesinde olan olaylara dair de iki kelam etmek lazım çünkü yapılan şeyler insan hayatına kastetmek. şoförün camını yıkıp kontrolü kaybetmesini mi hedefledi saldıranlar? gurur duydular mı yaptıklarından? bugün yarın 2-3 bir şeyler yazılır ve orada bırakır bunu quality turkish media hiç şüphe yok. zaten geçen sezon play-offtaki trabzonspor maçı hakkında hiçbir şey yap(a)mamış bir avuç mevkii sahibi basiretsizin bu olanlar için kalkıp bir şeyler söylemesi bile abes kaçar. bu saldırıya siz uğrasanız maça nasıl bir ruh haliyle çıkarsınız acaba? ama fenerbahçe her şart altında galip gelmeli ve hakemi de yenebilmeli değil mi? en olmadı satın alırız ha? 6222 nolu yasa fenerbahçe için çıkmıştı zaten. tabii hmhm evet.

tolga özkalfa beklediğimin aksine fena maç yönetmedi. sadece uzatmaları otomatikman 1 ve 3 oynattığı düşüncesindeyim. ilk yarı meireles'in sakatlığında oyundan çıkışı 1 dakika sürdü sadece. ikinci yarıda da kesinlikle 3 dakikadan daha fazla durmuştu maç.

fenerbahçe kötü top oynamadı neticede. puan kaybı olacaksa böyle olsun zaten. oyna, ter aksın o formadan, sonra puan kaybediyorsan kaybet.
teşekkürler fenerbahçe.