bugün

heavy metal

bir metal müzik kolu sayılıp, ayrıca tüm metal türlerine verilen genel addır*.
metal müziğin kolu olarak ele alırsak heavy metal genelde tüm metal kollarında kullanılan aletlerin yerli yerine oturmaya başladığı koldur.
eğer tüm metal müzik kollarının genel ismi olarak nitelendirirsek aslında sonradan çıkanların çoğu birbiriyle alakasız olan müzik türüdür. kullanılan müzik aletlerinin aynı ya da benzer olması onları aynı müzik türünde gösterebilmek için yetersiz ve gereksizdir. çellolarla metallica şarkıları çalan apocalyptica* kullanılan çalgılar farklı olmasına karşın trash metal içinde değerlendirilebilir *. fakat bir steppenwolf ile -saygısızlık gibi olacak ama- ne dediği anlaşılmayacak kadar böğüren bir vokalin olduğu, gümbür gümbür çalan şeyin gitar olduğunu anlamak için yüz şahit gereken hardcore ve benzeri müzik yapan grubu aynı kefeye* koymak birçok eski rockçı ve gerçekten onlardan türemiş ve onların devamı olan müzik kollarını dinleyenler tarafından yanlış olarak değerlendirilir *. eski rockçı olarak belirttiğim * ve steppenwolf ile karşılaştırdığım grup arasındaki uçurum o kadar fazladır ki ilk saydığım grup üyelerinin bazıları diğerlerini, diğer müzik türlerinden * farksız görürler yani metalle alakaları yoktur.
bu yüzden kimileri için tüm metal türlerinin geneli olarak heavy metal aslında birbirindan * kopuk, bağımsız ve ilgisiz müzik türleridir veya müzik türleri içindedirler.
fakat bu saygı duyulmadığı veya duyulmaması gerektiği anlamına gelmez.
ve bu bir ayrım değil bir tespittir. neyin ne olduğuna dair bir tespit.