bugün

feyyat gökçe

hakkında bu kadar güzel entry okuyunca ben kendimi yanılıyorum zannettim.

bir an dersi düşündüm de, yanılmıyorum.

tanıma gelecek olursak, değişik olacağım diye yapması gerekenlerin tümünü unutan adamdır, kanımca.

entry leri okuduğunu da biliyorum, bunu da okusun. benim için bir sakıncası yok.

hakaret etmeyeceğim gerçi, kendisini seven-sayan çok. ilk derste "vay be öğrencilerini ne güzel tiyatroya, sinemaya, etkinliğe yönlendiriyor" desem de, anlamadığım durumları da var. milletin gezmesini-tozmasını eleştiriyor, "derse gelmediğinden babanın haberi var mı?" falan diyor mesela. pardon, sorun nedir? adam devamsızlıktan kalsa hesabını sen mi veriyorsun, pardon yani.

herkesin mutlaka iyi bildiği yönleri, dersi işleme tekniğini yetkin bulanı, bulmayanı, ıvırı zıvırı çok fazla da olsa, bana biraz, uçukluğun dozajı istemsizce yukarıya çekilmiş gibi geliyor derste. hani fakültede formasyon derslerini veren de üç-beş hocayı tanırım, diğerleri suya sabuna batmaz, akmaz, kokmaz, farklılık da iyidir, çabuk çıkmaz ama, ı ıh, bu kadarı fazla.

ders anlatımı esnasında, "bir sınıfta ne kadar çok kural, ne kadar çok kurallı cezalı uygulama varsa, o sınıfta öğrenme o kadar düşer." dedikten sonra, "dersime en fazla 10 dk geç kalabilirsiniz, aralardan sonra da en fazla 3 dk." dersen, adama adıyla numarası arasında 5 yerine 8 boşluk bırakmış diye eksi verip "vize ödevinden 5 puan kırdım" dersen, söylediğinle yaptığını pek bir tutmamış olursun, sanırım. önce fikirle, zikir. bence. yani ilerde kendisiyle aynı mesleği yapacak biri olarak, bana öyle geliyor. bilmiyorum, yoksa şüphen mi var?

neyse, seveni sevmeyeni varken, kendisi saygıdeğer bir hoca iken bu kadar eleştiri yersizdir belki de. çünkü parmak kaldırıp eleştiri yaptığında da kendisini savunacak, seni yerin dibine yollayacak cümleler biliyor kendileri. lüzum yok.

buraya adını yazıp, okuyup sonra dersini alacaklara tavsiyeler,
dersinde akıllıca laflar edip hocayla dikleşeyim demeyin. kendisi en çok yerin dibine sokmak için akıllıca laf eden adamları arıyor. "döğüşmek istiyorum bugün." diyor falan. bulaşmayın. gidin derse, ödevlerinizi yapın, eksi almayın, çok da şeapmayın. geç de kalmayın sonra çok kızıyor, geç kalınca da eksi veriyor.

ve adam haklı, burası üniversite değil, lise.