bugün

kopush

tanim: gün icinde yasadigi talihsiz olaydan ötürü cok cani sikkin ve sinirli olan; bi sure once sildirdigi hesabini geri actirmis olan yazar.

medyaetegi.com adli paparazzi programlarinin yandan yemis ve internet alemine uyarlanmis hali olan sitede "flash haber" diye yayinlanan -sanki tüm dünya bizim iliskilerimizle nefes aliyor- son yazidaki iddialar uzerine, icinde adimin da gecmesi dolayisiyla bir süre önce sildirdigim hesabimi geri actirdim ve bazi serefsiz korkaklar gibi nickimi saklayarak degil bizzat kendi kimligimle söylenenleri degerlendirmek istedim.

Dedikoducu Uludag Sözlük yazarlariymis.. Peh.. Siz ne diyorsunuz bilmem ama bizim buralarda bu yapilanlara dedikoduculuk degil resmen ".bnelik", "o.c.lugu" * denir efendim. Sana bir sir verilmisse, sen bu insanlardan arkadas, dost muamelesi gördüysen, bu insanlar sana güvendiyse ve bir seyler paylastiysa sen kalkip duydugun, bildigin -veya uydurdugun- seyleri -yalan veya dogru- gidip baskalarina anlatirsan, baskalarini da gectim tüm internet alemine acik ve herkesin rahatlikla görebilecegi bir yerde duyurursan senden daha serefsizi, haysiyetsizi yoktur. önce bunu anla, sonra hazmet.

Kendimi bu yaziyi yazmak zorunda hissettiren ve muhtemelen cevremdeki insanlarla veya benle yakin iliskisi olan "serefsiz"e buradan tesekkür ediyorum. eminim sinirlenmekte hakli olan bahsi gecen kisilerin bu yazdiklarini okuyup okuyup egleniyordur zavalli. tatmin edebilmisizdir umarim. Namusu ve serefi olan hicbir insan eger yasadigi bir iliski varsa bunu bir sürü insanin önünde yasamak istemez. Özel hayata, kisilerin hak ve özgürlüklerine saldiridir öncelikle bu yapilan. Kimse yazilanlarin dogrulugu veya yanlisligi konusunda da kimseye aciklama yapmak zorunda degildir, ama tanimadigi insanlarin bile hakkinda atip tutmasi, dedikodu yapmasi rahatsiz ediyor insani ister istemez. hicbir alakasi olmayan bir insan bile böyle bir olayin icine sokularak cok zarar görebilir, yipranabilir. bu adiligi yapan sey -insan demiyorum- bunu düsünememis sanirim. kendi iliskisini de halka acik yerlerde yasiyordur büyük ihtimalle. herkesin önünde askimli canimli cicimli konusmayi da cok seviyordur. ya da belki bu ezik arkadasin sevgilisi bile yoktur. bu sekilde sanal masturbasyon yapiyordur birilerinin özel hayati üzerinden kimligini bile aciklayamadan -yememis bi taraflari heralde- atip tutarak. Mahalle karilari gibi fis fis fis fis yapma yeri degil burasi, sözlük! sözlük sayesinde tanistigin, belki kanka bile dedigin adamlara böyle serefsizlik yaparsan sen zaten hic insan olmamissin demektir. Sorarlar adama: "sen kimsin ki benle ve cevremdekilerle bu böyle yapmis su söyle yapmis bak bak bak puh! gibisinden tabirlerle milleti hakkimizda yanlis düsüncelere sevk ediyorsun?" Hadi diyelim ben x'in eski sevgilisiyim y de suan ki sevgilim, sanane bundan?! seni gectim sözlüge ne! sözlügü de gectim medya etegindeki dedikoducu karilara ne!! kimsiniz ki siz?? kim size bizim iliskilerimizi topluca degerlendirme ve yargilama hakki verdi? x'in z ile iliskisi var diyelim, niye desifre etmek istemesin?? ezik mi senin gibi? korkuyor mu?? korkmasini bir yana birak niye aciklamak zorunda olsun! almaz ama bunlari beyniniz. almissinizdir elinize bir cekirdek citlatiyorsunuzdur merakla izleyerek paparazzi beyinliler. ben dahil adi gecen tüm insanlar arkadaslarina bile aciklama yapmak zorunda kalmistir bu yapilan eziklik yüzünden. bu igrenc olayin daha fazla uzatilmamasini temenni ediyoruz. kimse kimseye de bir aciklama yapmak zorunda degil. ha bir de, daha güzel bir ugras icin, haber izleyin! ama paparazzi degil, haber izleyin adam gibi. ülkeniz ne durumda, dünya ne durumda bunlarla ilgilenin, belki adam sanarlar. en azindan insan rolü yapin! ezikliginizi bu kadar belli etmeyin!