bugün

abd vizesi

10 yillik turist 5 yillik ogrenci versiyonuna sahip oldugum vize cesidi. biraz deneyimlerimi aktarayim diyorum. nitekim internette her turlu abuk sabuk ic karartici bilgi mevcut.

oncellikle turist vizesi almak icin geri doneceginize inandirsaniz yetiyor. ayrica nerede kalacaksiniz ve ne kadar sure kalacaginizi net olarak belirtecek belgelere sahip olursaniz iyi olur. ha tipiniz duzgunse ve genel itibariyle bir sorun yoksa( isim vb.) belgesizde alabilirsiniz. teb'e yatiracaginiz ucret ve alacaginiz pin ile mulakata giderseniz net ve durust olursaniz alirsiniz. internette anlattiklari gibi cok zor bir is degil ha ben ogrenci icinini alana kadar ne stresler cektim o baska. oncelikle okul baslamadan 12-13 gun once randevumu aldim. ancak daha once turist olarak gittigimden internetteki bazi siteler 1000$ statu degistirme ve 1,5-2 ay islem suresi olur vb. seyler demisler. bende oyle bir durum olmadi cok sukur. 2 gun sonra elime aldim ve 1000$ falan odemedim. ancak mulakat sirasinda gorevli ablamiz benden sadece transkriptimi istedi. banka hesap dokumune bile bakmadi. okul masraflari kim karsilayacak dedi. babam dedim. baban ne is yapiyor dedi. yanitladim. vizeniz onaylandi dedi. ayrica ben ingilizce mulakat secmistim. hi diyerek siritmama ragmen guzel ablamiz merhaba dedi. sonuc olarak 1,5 dk icinde ogrenci vizesi alabiliyorsunuz. ancak dil okulu falan olaylarini bilmiyorum. onlar daha problemliymis. okulun size gonderdigi i-20 belgesindeki kod ile sevis ucretini internetten yatirdiktan sonra dekont ile elcilikte islem yapabiliyorsunuz.

benim sikintim kadinin bana az soru sormasindandi. onaylandi dedi ama ya kargo paketinin icinde red kagidi varsa diye icim icimi yedi ne yalan soyleyeyim. nitekim almanya bunu yapiyor.

ozet olarak sevgili yazarlar, bence en onemli sey mulakat sirasindaki hal ve tavir. mumkunse sik,temiz,sakalsiz guzel bir sekilde gidin. gulumseyin. net ve durust olun. ben ip ince bir mavi dosyayla gittim. kolum kadar dosyayla gelen de vardi. ama onu inceleyecek vakitleri genelde yok. dekontlara ve kabul mektuplarina bakip yardimci oluyorlar. ayrica iki seferde de cok kibar ve iyi niyetli yaklasimlar icindeydiler.

simdiden kolay gelsin,iyi sanslar *
güncel Önemli Başlıklar