bugün

akit gazetesi

sivas katliamında 33 aydının diri diri yakıldığı gerçeğini kendisine yakışır şekilde rezilce çarpıtarak, adli tutanakları, verilen mahkumiyet kararlarını, otopsi raporlarını ve tanıkları yoksaymaya çalışan, radikal dincilerin kara propaganda aracı militan gazetedir.

daha önce sivas katliamını sözde tahriklere bağlayan bu lanetli çağdışı zihniyet, şimdi üstlenmekten hep kaçındıkları katliamın sorumluluğunu "derin güçlere bağlama" kurnazlığı ile her zamanki gibi yine yalan bir haber üretmiş durumda. takipçileri biatçı güruh da mal bulmuş magribi gibi, üretilen bu yalana dört elle sarılıyorlar.

ancak, bu kara "derin güçler" ne yaparlarsa yapsınlar, laiklik ve cumhuriyete yönelik sivas kalkışması ve katliamının, insanları diri diri yakacak kadar insanlıktan çıkmış, geri ve azgın bir zihniyetin marifeti olduğu gerçeğini karartamayacaktır.

eğer, toplumsal barış ve aydınlık, çağdaş bir gelecek istiyorsak, sivas katliamının gerçeklerinin bu gibi radikal palavralarla çarpıtılmasına izin verilmemeli, toplumsal bellek diri tutulmalıdır. aksi halde, yeni sivas'lar ve sonunda kara düzenin tamamen egemenlik kurması gündeme gelecektir.