bugün

dünya en güçlü ordu sıralaması

dikkat edilirse dünya nın en güçlü orduları listesinin hiç birinin ilk 10 unda iran yoktur. amerika da yayınlanan muteber bir liste de iran ordusu dünyanın en güçlü 16. ordusu. yani ülkemizden 10 sıra geride.

ama burada ve başka yerlerde bakın, kişilerin şahsi görüşlerine göre iran ordusu; türk ordusundan daha güçlü(!). hatta ilk 3 te ilk 5 te falan onlara göre...

gerçekte böyle bir durum söz konusu değil.hatta amerika izin verse israil iran ın çoktan başına yıkacak nükleer santrallerini ama seçim öncesi izin vermiyor abd.

bu nedenle nükleer güç pazarlığı yapıyorlar.

peki nasıl oluyorda iran böyle algılanabiliyor?

burada acemlerin kendilerini pazarlama konusunda ki kabiliyetlerine dikkat etmek gerekir.

biz türk milleti olarak nasıl savaş sahasında güçlü, diplomasi de ve kendimizi anlatma da zayıfsak, onlarda reel anlamda bir o kadar güçsüz ama diplomasi ve kendilerini ifade etmekte güçlüler.

adam, şu veya bu sebeple(ister bunlar iran ın işgal edilmesine göz yumup doğalgaz kaynaklarının amerikan hinterlandına geçmesine izin vermezler diye rusya ya güveniyor olsunlar veya ister amerika ile masa altından mercimeği fırına vererek israil ile gizli iş yaptıkları iddiaları doğru ise buna güvenerek)batıya ve israil e posta koyar gibi davrandığından direk güçlü devlet imajı yaratıyorlar.

yoksa ekonomileri kötü, halkı aç, petrolü işleme kabiliyetleri yok, askeri güçleri ahım şahım değil ama aksiymiş gibi izlenim verebiliyor.

bu propaganda konusunda ki başarılarından kaynaklanıyor.

türk ordusu iran ordusundan belki 2 kat daha güçlü ama türk vatandaşlarından kimileri iran ı daha güçlü zannediyor, bu acemlerin propaganda başarısını gösteriyor.

bazen algılar, reel durumlardan daha etkilidir.