bugün

türkan saylan

allah ıslah etsin kişisi. efendim son dönemde gazetede kendisi ile ilgili rastladığım habere inanmak istemedim ancak bir yalanlama gelmeyince hakkında bir şeyler yazma ihtiyacı hissettim, çünkü rahatsız oldum, çelişkili ifadeler, önyargılar, bilimsellikten uzak açıklamalar filan, ne oluyoruz dedim. fevkalade sinirlendim. şimdi sözlerini tahlil etmek istiyorum:

demiş ki; "Biz Türkler hep akın etmişiz; yakıp yıkmışız, başkalarının yaptıklarını yakıp yıkmışız. Şimdi kendi yaptıklarımızı yıkıyoruz. Nedir bu alışkanlık. Biz yakıp yıkmak için var değiliz. Biz yaratmak, geliştirmek ve çağın üstüne geçmek için varız."

diyorum ki; "siz hangi türklerdensiniz madam, fransız türkleri mi, batının maymunu olmuş, insanlığı bale yapmak olarak gören aydınlardan mısınız, fransa'nın cezayirde yaptıkları, amerika'nın ırakta yaptıkları, ingiltere'nin hindistan'da yaptıklarına benzer ne yapmış bu pis türkler acaba, madem bilimle uğraşıyorsunuz, desteksiz atmayacaksınız, şurada şunu yaptık diyeceksiniz, tarihi siz yazamazsınız, sizin yazdığınız masal olur ancak"

demiş ki; "Türkiye'nin bölünmesine, ırkçılığa yönelmesine, binlerce yıl öncesinin Arap ve iran âdetlerinin gelmesine karşıyız. Çocuklarımızın sıra üstünde namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz. inancın insanların iç dünyasında saklı olmasını istiyoruz."

diyorum ki; "ah be bilim kadınım, ah be çileli ablam, ah be çağdaş kadınım, bu ne güzel temennidir, ırkçılığın osmanlı'da mı yoksa avrupa'da mı ortaya çıktığını çok merak ediyorum, günümüzde türkiye'deki ırkçılıkla avrupa'daki ırkçılık arasındaki tarihsel süreçte yaşananları ve farkları açıklar mısın, temennilerin süper çağdaş, anlıyorum ama o sondaki cümle ne demek, çocuklarımızın sıra üstünde namaz kılmasını değil bale yapmasını istemek yani, resim filan yapsınlar, niye bale yapıyorlar, namaz kılan biri bale yapmaz mı, bale yapan namaz kılmaz mı, imamlar kuğu gölü balesi yapmadığı için mi bu düşünceye kapıldınız, ah kuzum, anlıyorum, dertlisiniz."

demiş ki; "Gençlik Orkestrası'nı yaratan ve yöneten arkadaşımızın ismi Muhammed. Düşünebiliyor musunuz buradaki ironiyi?"

diyorum ki; "ah be çağdaş teyzem, ah be din düşmanım, yobazım, laikçi akademisyenim, profesör gözlüm, al yanaklım, ne söylediğinin farkında mısın, milyonlarca insan ingiliz olmamasına rağmen shakespeare oyunları oynuyor, kitaplarını okuyor, ismi ali olduğu için goethe'nin kitaplarından anlamayana rastlamadım, ironi dediğiniz şey sizin çelişkileriniz olmasın sakın, hem insanlara din eğitimi yerine bale eğitimi verilsin istiyorsunuz hem de o din eğitimini evde almış genç bale yapacak olsa ismi yüzünden garipsediğinizi açıklıyorsunuz, e siz basbaya dinsiz sanatçı arzuluyorsunuz, neden lafı bu kadar kıvırdınız ki, malum yaşınız geçkin, bu tür kelime oyunlarına gerek duymamanız gerekir, sözlerinizi bilimsel bir temele oturtmamanız neyse de gündeme bu şekilde gelmeniz üzücü, ben biruni'nin adını duydum bilimsel alanlarda ama size rastlamadım, şimdi adınızın ayşe olmamasına mı yorayım bunu, islamiyet inancına olan önyargınıza mı, hayır, bu yalnızca sizin zekanızla ilgili bir durum, siz bilimsel bir ürün ortaya koymaktansa islam'a sataşmayı seçmişsiniz ve bunu çağdaşlık maskesinin arkasına gizlenerek yapıyorsunuz, amerika da çağdaş demokrasi adı altında müslümanlara tecavüz ediyor, ırkçılık filan yok değil mi, barbar olan hep türkler, amerikalılar çağdaş mı, ingilizler nasıl peki, milli takımdaki futbolcularına bile ırkçı söylemlerde bulunan fransız cumhurbaşkanı adayını beğeniyor musunuz, çağdaş bir insan olarak sizi dansa kaldırsa kabul eder misiniz acaba, bende çok soru var hanımefendi ama sizde yanıt yok ne yazık ki"

çağdaşlık bunun neresinde?

gelişmiş ayarlar için;

http://www.zaman.com.tr/w...tr/yazar.do?yazino=527440
http://www.yenisafak.com.....2007&y=OzlemAlbayrak