bugün

ak parti

ismi ve kısaltması ile ilgili sorun olmayan partidir. Bir kuruluş kendine ne isim verir ve nasıl kısaltırsa biz de ona kullanırız. örneklere geçelim:

1. TÜBiTAK: Açılımını biliyorsunuz, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu ama hiçbiriniz "bu na la bu TBTAK olmalı" demiyorsunuz değil mi?

2. TÜKODER: Neymiş, Tüketiciyi Koruma Derneği. TKD niye değil madem sizin mantığa göre? Hadi konu partiler, partilere geçelim...

3. ANAP: Anavatan Partisi evet bildiniz. Ama neden AP diyeniniz çıkmadı aradan?

4. DEHAP: Demokratik Halkçı Parti. DHP demiyorlar, siz de demiyordunuz o zamanlar?

5. CUHAP: Cumhuriyet Halk Partisi. O ne be mi? Duymadınız mı yaw, hani Gandi Kemal var başında, kasetle geldi ya? Duydunuz duydunuuuzz, domuzuna duymadık diyorsunuz. CUHAP'ı beğenmediniz, biz CHP mi diyoruz diyorsunuz yoksa? işte Ak Partililer de aynı şekilde canlar, AKP değil AK Parti. Neymiş? CUHAP değil CHP? Anlamayan var mı hala?

Özel Not: Bu entry, yukardaki aşşadaki sağdaki soldaki hiçbir entry'ye cevap amacı taşımamaktadır, onları refere etmemektedir. Burada kastedilen "siz", "sen" tamamen fiktif hitabettir, birine/birilerine özel değildir. Türkçede de Fransızcada olduğu gibi muğlak bir zamir olan "on" olsa onu kullanacam da yok.