bugün

4 artı 4 artı 4 eğitim sistemi

matematikten nefret ederek büyüyen, sayısalcı ve sonrasında mühendis olup hala nefret eden birisi olarak; sayılardan konuşmak lazım dediğim oyun planıdır. evet olsa olsa türkiye ve türk insanı üzerine oynanan bir oyun planı.

şöyle ki, bu sisteme göre 6 yaşında bir çocuğumuz okula başlar. aradan 4 yıl geçer, bu çocuğumuz yaklaşık 120-150 cm boya sahip olmakla birlikte 10 yaşında olmaktadır, küçücüktür daha. ve bu anda hayatını şekillendirecek kararı vermesi gerekir. veremezse yerine veren bir büyüğü mutlaka bulunacaktır. şu şekilde olabilir bu kararlar;

isterse daha o yaştan acı bir türkiye gerçeği olan sınav sisteminde dönmeye çalışan bir çark olarak dershanelerde dirsek çürütmeye başlayıp sonrasında üniversite sınavında şıkları büyükten küçüğe sıralayıp, 1-2 milyon gencin hakkını yiyip, 6-7 sene sonrasında da doktor olabilir. ya da mühendis te olabilir. çok isterse öğretmen olup kendisi gibi nesiller de yetiştirebilir.

isterse evde eğitime yönelip kendisine göt kılları kadayıfa dönmüş namazlı niyazlı zengin bir koca bulabilir, evinin kadını, en az 3 çocuğunun anası olabilir. hatta günde 3 öğün şiddet görebilir.

isterse imam hatip liselerinin açılacak olan orta öğretim kısmına devam edip mezun olup evlenip kocasına 4 kadın almasını tavsiye edebilir, hatta gazeteci yazar bile olabilir.

isterse komisyona giren 100 kişiden 1 i olabilir. bir tasarı zamanında salona 1 saat önce gelebilir, hatta isterse ters düştüklerine 3-5 yumruk bile atabilir.

isterse hepsi bir yana sadece her 2 kişiden 1 i olabilir. 5 vakit namaz kılabilir. patron olup iş yeri kurabilir. günde 12 saatten 6 gün boyunca, ilk 4 senelik eğitimi almış kişileri işçi olarak çalıştırıp 886 lira brüt maaş verebilir.

evet, görüldüğü üzere über bir eğitim sistemi aslında, ne çok imkanı var artık gençlerimizin. seç beğen yap artık, nasılsa siz yaptınız oldu!