bugün

uludağ sözlük nesil savaşları

intro: bir beşinci nesil olarak asla ama asla içerisinde bulunmayı istemediğim savaşlardır. (zaten baktığımda beşinci nesillerden sadece strategy kullanıcı adlı yazar birkaç şey söyleyecek gibi olmuş, onu da pişman etmişler, çocuğa resmen hakaret etmişler üşenmeden. zaten pek ilgilendiğim de söylenemez, eğer ilgilenseydim muhtemelen şöyle bir başlık açmış olurdum şimdiye kadar: 8'nci nesil yazarların entrylerini beş yüz metreden tanımak.. evet, var böyle bir şey, ama açmış mıyım? hayır. demek ki neymiş, 5. nesil ve 8. nesil yazarlar arasında herhangi bir savaş ya da benzeri bir şey olması ihtimali yoktur, olamaz.)

bizler koç gibi delikanlılar 6. nesillerle, 7'lerle bile savaşmadık. her ne kadar bazıları için geçerli olmasa da, daha en basit imla kurallarından bihaber, başlık açmayı bilmeyen, sizli-bizli formatta başlıklar açarak sözlüğü forum havasına çeviren, bilgi birikimleri sıfıra yakın ama nasıl oluyorsa her şey hakkında mutlaka bir fikre sahip olan/olduğunu düşünen, sözlükteki diğer tüm nesillerin ortak kanaatine göre sözlükteki kalite seviyesini en az %30 oranında azaltan, yaş ortalamları girdikleri entrylere göre konuşulacak olursa lise son/üniversite hazırlık seviyesinde olan, yeteneksizsiniz türkiye, o ses türkiye, dinle sevgili gibi ne kadar tırt programlar varsa izleyip yorum yapan, bütün bunlara rağmen kendi eksikliklerini görüp kapatmaya çalışmak yerine eleştiriye tamamen kapalı bir yaklaşımla saldırgan bir tutuma bürünen, ve korkarım belki sadece bu entryde ciddiye alınmış/alınacak olan, kalite ölçütü olarak diğer nesil yazarlar hakkında "sanki ekşi sözlük yazarı yeaa" şeklinde tepki veren, en iyi bildiği şey inci sözlük formatı ile boş bkz'lar vererek kendi aralarında eğlenmek olan, ve sürekli kendi aralarında anket başlıkları açıp birbirleriyle eğlenmeye çalışan, yaptıkları en derin tespitler sabri sarıoğlu'nun açtığı ortalarla alakalı olan yazarlarla savaşmak?

güldürmeyin. bu saydıklarımın hepsi format dahilinde yapılan şeyler olabilir. yapıyorsunuz da zaten, moderasyon size yeterli ve gerekli tepkiyi göstermiyor olabilir ama onların da yapacağı bir şey yok, ne yapsın, topluca uçursun mu hepsini? yapamayacağına göre bize de bu entryi yazmak düşüyor işte. olan bu, ister kabul edin, ister etmeyin

not: bir ek$i yazarı olasak söyleyebilirim ki buranın ekşi'den pek bi farkı yoktu başlarda, taa ki söz konusu yazarlar gelene kadar. ve şunu söylememe de izin verin, ekşi sözlük'teki son nesil ve buradaki son nesil, yani sizler arasındaki kalite farkı.. nasıl desem..

bilmiyorum, biz de ergen idik ilk sözlüğe başladığımız vakitler ama, ergen triplerinde abartmıyorduk bu kadar. bir sözlük yazarı provakasyona bu kadar açık, eleştiriye bu kadar kapalı olmamalı gibi sanki.