bugün

menemen olayı

1930 tarihinde gerçekleşmiş muhteviyatı konusunda çokça görüş ayrılıkları olan olaya verilen isimdir.zira olayın bir dinci ayaklanması mı yoksa çapulcuların sebep olduğu bir olay mı olduğu konusunda halen tartışmalar yapılır.ancak bunun bir dini isyan olduğunu iddia edenlerin tezleri zaten her ders kitabından ulaşılacak kadar bildiktir.ama bununla birlikte menemen olayının esrerkeşlerin taşkınlıkları neticesinde çıkmış bir olay olduğunu söyleyenlerin sesi pek duyulmaz.

zira rejimin hala insanlarıyla, farklı düşünenlerle sorunları, devamına dönük kaygıları vardır.bu kaygılar cumhuriyetin ilk yılları düşünüldüğünde anlaşılabilir.ancak cumhuriyet kurulduktan 80 küsür yıl sonra bile insanların aynı kaygıyla kabuslar görmesinin anlanacak akılla izah edilecek bir yönü yoktur.

efendim zira bağımsız kaynaklar ve bağımsız canlı tanıklar olayla ilgili resmi tarihin ezberini bozacak çk şey söylemektedir.

özetle bu olayın esrarkeşlerin sebep olduğu bir adli vaka olduğu, 2000 nüfuslu bir kasabada 6 kişinin neden olduğu olayların asla bir rejim sorunu,bir isyan gibi algılanamayacağını, serbest cumhuriyet fırkasının bu olaylardan sonra gücünü perçinlediği gibi gerçeklerin zaten resmi tarihçe sindirilmesi mümkün değildir.

son olarak; cumhuriyet korkulardan damıttığı bilinçle ayakta tutmaya çalışıyorken bu ülkeyi, resmi tarih resmi yalan olabiliyorken inanabildiğiniz kadar inanın diyorum.