bugün

nagehan alçı

Evet, sonunda içindekileri kusmuş olan kadındır. Bayağıdır kusuyor da bu sefer son noktayı koymuş gibi bir hali var. Neymiş Atatürk'ü putlaştırmakmış. Neymiş aslında Atatürk bir diktatörmüş. iyi bir askermiş aynı zamanda orasına diyecek bir şey yokmuş. iyi asker,kötü diktatör... Kemalistler putlaştırır efendim. Gerçekleri yıllardır göremez. Atatürk put değildir. Her akıllı,kültürlü insan bunu görür.
Ah ne kadar zihin açıcı düşünceler bunlar. Hatta yıllardır söylenenlerden de ne kadar farklı şeyler. Nagehan Hanım bir devrim gerçekleştirdi. Böylesine zor bir dönemde buna cesaret etmek...
işin aslı nedir? Bu ülkenin farklı kesimlerine farklı Mustafa Kemaller düşer. Muhafazakarı nefret eder, solcusu eleştirir bazısı muhafazakardan çok nefret eder, kemalisti büstleştirir * falan filan.
Peki şu putlaştırma işi kimin başının altından çıkmıştır? Bu iş darbecilerin ideolojisi olmuştur hep. Bütün darbeler siyasi görüşlerin aşağılandığı, Atatürk'ün bir ideoloji gibi siyasi düşüncelerin önüne çıkarıldığı dönemlere yol açmıştır. Bu işte Mustafa Kemal'in rolü nedir acaba Nagehan Hanım? Ölümünün üzerinden 70 küsür yıl geçtikten sonra diktatörlüğüyle yarattığı muhteşem etki sürmüş ve sonraki darbeci kuşakları sarmalayıp onların ideolojisi mi olmuştur? Ya da size göre bir diktatörü aradan geçen 70 küsür yıl sonunda bazı insanlar yargılar da * büyük bir kitle kış uykusuna dalarak yargılamadan baş tacı mı eder? Hayatta böylesi keskin çizgiler mi vardır Nagehan Hanım? Size göre bir büyük kitle hep yanlış düşünür, yanlış yönlendirilir, yanlış mı okur acaba? Mustafa Kemal'i putlaştırmak ülkeyi geriye götürür de her fırsatta kötülemek ileriye mi götürür? Onu her fırsatta yere vurmaya çalışanlar bu ülkeye ne vermiştir Nagehan Hanım?
Mustafa Kemal'i putlaştırmak sizin her fırsatta eleştirdiğiniz insanların marifeti değildir. ille de bir marifet arayacaksak şu anda düşünceleriniz dolayısıyla yakın olduğunuz insanların zamanında eleştirmeye bile gerek duymadığı darbelerin marifetidir. içimde bir his var Nagehan Hanım. Siz geçmişte Mustafa Kemal'i * putlaştıran insanlardan birisiniz. Saygılar efendim.