bugün

heavy metal

heavy metal, metal müzik diye tabir edilen camianın temelini oluşturmaktadır. ilk metal grubunun adı blue cheer'dir ama ilk heavy metal grubu black sabbath'dır. sanırım adamlar şeytanın notalarını kullanarak rifler çıkarıp şarkı yazıyorlarmış ki o yüzden çok sert rifleri olduğu söylenir ( şeytanın notası dediğimiz şey salladğım bişey değil. orta çağda bu notalarla şarkı yapmak yasakmış!!). bu oluşum zamanla bir müzik zevki olmaktan çıkmış ve insanların duygularını, görüşlerini ve en önemlisi kendilerini ifade edebildikleri bir kültür haline gelmiştir.

heavy metal kültürünü benimsemiş olan insanlar genelde asi ve içine kapalı olarak görülürler fakat onlar kendi seçimlerine karışılmasını istemedikleri için, hayatı kendi istedikleri şeklide, kendi kafalarına göre yaşamak istedikleri için böyle davranmaktadırlar ve tam tersini düşündüğümüzde de bu insanlar kimsenin seçimlerine karışmazlar. herkezi olduğu gibi kabul ederler.

heavy metal 1986 yılında bütün dünyada ençok dinlenen müzik haline gelmiştir. tabiki bunun en büyük nedeni insanları tetikleyen kışkırtıcı bir yönünün olmasıdır. bu tarihten sonra heavy metal'in kategorilere ayrılması ve thrash, death, black gibi metal tarzlarının ortaya çıkmasından sonra metal müziğe satanist bir yön yüklenmiştir. aslında bunu yine metalciler yapmıştır!!! bazı grupların aşırı satanizm gösterileri sonucu metal müziğe olan nefret giderek büyümeye başlamıştır. metal müziğin asıl amacı emperyalizme, nükleer tehlikeye, savaşa ve soykırıma hayır demektir. bu müziğin ilk ortaya çıkış hikayesi budur. albüm kapaklarında kullanılan kuru kafa, beden parçaları v.s. gibi şeyler nükleer tehlikeyi ve savaşı vurgulamak içindir. hatta bir örnek vermek gerekirse: tanınmış metal gruplarından megadeath'in anlamı, atılan bir nükleer bomba sonucu ortaya çıkabilecek ölü sayısı yada nükleer patlama sonucu kişi başına düşen nükleer reaksiyondur. burdan da anlaşıldığı üzere satanizmin metal müzikle değil, onu kullanan grupların ve elemanların kişilik ve varlık sorunlarıyla bir alakası vardır.

konuyu falza dağıtmadan devam etmek gerekirse. 1990'lı yıllardan sonra heavy metal sektörü yavaşladı hatta durma seviyesine geldi ve bu tarihlerden sonra alternative tarz ortaya çıktı. günümüzde de alternative tarz en büyük dinleyici kitlelerinden birine sahiptir.

heavy metalle ilgili bir belgesel vardı. orda aynen şöle derdi:
"metal müziği neden sevdiğimi sanırım şimdi daha iyi anlıyorum. evet.. metal müziği sevmeniz için o gitar tonunu o soloları duyduğunuz zaman tüylerinizin diken diken olması gerekir. biliyorum, belki çoğunuz bu dediğimi anlamayacak!! ama etrafıma bakıyorumda burda tam 40000 kişi var ve biz birbirimize yetiyoruz!!!"