bugün

game of thrones la insanlara putperestlik aşılamak

türkiye gazetesi'nin web sitesinde, m. kurtbay önür isimli fantastik yazarın ortaya attığı sikimsonik iddaa.

http://www.turkiyegazetes...detay.aspx?haberid=506093

neymiş efendim; "şimdilerde CNBC-e ekranına gelecek olan game of thrones adlı dizi buram buram paganizm kokuyor"muş, "Putperestlik örflerinin sağladığı, paganların serbest dürtüleri ve geleneklerinin rahatlığıyla çıplaklık, vahşet, büyü ve korku duyguları körpe beyinlere işleniyor"muş.

ananın amı afedersin.

ulan be iq fakiri.. bir yazı yazmaya çabalıyorsun, bari bir diziyi izle önce. putperestlik diyorsun, herif orada tanrısına tapıyor. dua ediyor. bunu, sırf kutsal kabul ettiği bir ağacın önünde yapıyor diye putperest mi oluyor? herif orada ağaca da tapmıyor üstelik. nasıl sen gidip caminde namaz kılıyorsan ya da kilisende dua ediyorsan, o herif de ağacın önünde dua ediyor. olay bundan ibaret.. sırf bu sahne yüzünden böyle harika bir diziye bok atmak anca iq fakiri, döl israfı, sanat özürlü bir türk köşe yazarının işi olabilirdi zaten, bravo. diziye bok attın, çükün 25 santim uzadı, aferin.

haydi bu putperestlik mevzuunu geçtim.. çıplaklık, vahşet, büyü ve korku denmiş. çıplaklık görünce ya da bir dizide yapımcılar ve diziyi yayınlayan kanal dizide belli bir miktar çıplaklık öğesi kullanma kararı alınca bu adamlar pagan mı oluyor amına koyim? ya da ben bunu izledim, gördüm. ben bunu görünce/izleyince pagan mı oluyorum?

herifler ortaçağ+fantezi tarzında bir dizi çekiyor, doğal olarak ortaçağ'daki öğeleri de kendi hikayesine yedirerek konuyu işlemesi lazım. bu senin o siktiriboktan muhteşem yüzyıl'ın değil ki adam "padişah öpüşür mü hiç?!" tarzı gerizekalı yorumların geleceğini düşünsün. tüm dünyada herkes bu diziyi severek izledi, imdb'de de 9.4 gibi hayvanımsı bir puan aldı. sen hala öpüşmesinde, sevişmesinde, çıplaklığındasın.

bak hepsini geçtim, bunların doğru olduğunu kabul edelim.. paganlık propagandası, putperestlik propagandası yapılıyor diyelim. dizilerden de çıplaklık, vahşeti, büyüyü, korkuyu çıkaralım.. geriye ne kaldı? aşk-ı memnu gibi sadece bi' köşk içinde geçen siktiriboktan bi' aşk hikayesi, ya da öyle bir geçer zaman ki gibi küçük bir veledin aptal aptal hareketlerini şeker bulan izleyiciye sırtına dayamış vasat bir dizi kaldı. peki bu durumda senelerce en taşaklı dizileri izlemiş olan kitle bu loser mıknatısı dizileri izler mi? hayır. sen ortada sik gibi kalırsın.

ben demiyorum ki bir diziyi izlenilebilir kılan şey bu öğelerdir. hayır.. ama bu öğeler farklı diziler yapmak isteyen yapımcılarına kolaylık ve rahatlık sağlar. dizilere çeşit kazandırır. diziler anlatmak istediği, işlemek istediği konuları çok daha rahat ve özgür biçimde işler. farklı tür diziler izlemek isteyen insanlar da istediği tarz şeyleri kolayca bulabilir.

(bu arada, yazıyı yazan arkadaş game of thrones'la bez bebek'i aynı kefeye koymuş yazısının sonlarına doğru.. o gerizekalılığa hiç değinmiyorum, çünkü girersem siksen çıkamam onun içinden. isteyen istediği küfrü etmekte serbest)

uzun lafın kısası böyle embesillerin gazına gelip de bunun gibi harika dizileri izlememezlik etmeyin. herifler diziyi bile izlemeden sırf ortalığı karıştırmak, kendi çapında sansasyon yaratmak adına böyle gerizekalı hareketler sergileyebiliyor. duymazdan gelip kendi kararınızı kendiniz vermeye çalışın. başkalarının sizin yerinize karar vermesine de izin vermeyin.