bugün

kaplumbağa

beslemesi pek zevkli hayvan* . evcil olup evde beslenenleri singapur kaplumbağası adını alır. özel yemleri vardır. kurumuş balık gibi bir şey. başlarda sizlerden korkarlar, ama alışınca pek severler sizleri.. yemlerini artık suya atarak değil, 2 parmağınızla tutarak kendiniz yedirirsiniz. o tatlı tatlı yemini yerken sizi tatlı bir sevgi, bir huzur kaplar* . hayvan sevgisinin ne demek olduğunu anlarsınız. onu kucağıza alıp sıkıveresiniz gelir** . o kadar çok seversiniz ki dayanamayıp elinize alır okşar, hatta belki bir öpücük bile kondurabilirsiniz..
bazen oyun oynamak da isteyebilirsiniz. ters çevirir dönmek için çırpınışlarını izlersiniz* .
bir kaplumbağa size 3-4 yıl arkadaşlık edebilir. yalnızsanız arkadaşınız, yeni sevgiliniz olur. iyi bakarsanız 75 yıl yaşatabilirsiniz. birlikteliğiniz boyunca büyür, büyür, büyür... eşşek kadar olur. eğer akvaryumunuz geniş değilse akvaryuma zor sığarlar*
iyice büyüdüğüne inandıysanız bir nehre bırakmak en iyisidir... bırakırsınız, pek sever. hele bıraktığınız nehirin suyu hafiften soğuksa bayılır. arkasına bakmadan gider. size de arkasından gözyaşı dökmek kalır..