bugün

ertem şener

geride bıraktığımız gece oynanan el clasico esnasında vermiş olduğu bilgileri kafasından salladığığnı düşündüğüm insan. artık kontrol mekanizması olmadığı için mi yapıyor orasını bilemeyeceğim.

ufaktan bakacak olursak;

1-) xavier hernandez creus'un bundan tam 13 yıl önce bugün (18 ağustos 1998) el clasico'da gol atarak el clasico tarihinde gol atan en genç oyuncu olarak tarihe geçtiğini söyledi.

* http://en.wikipedia.org/w..._Supercopa_de_Espa%C3%B1a ama buradan bakacak olursak rahatlıkla görebiliriz ki 18 ağustos 1998 yılında barcelona futbol takımı ispanya süper kupası finalinde rcd mallorca ile oynamış ve ertem şener'in bahsettiği golü xavi bu maçta atmıştır.

el clasico'da gol atmış olan en genç oyuncu ise 1 ekim 1995 tarihinde li liga'nın 6. hafta müsabakası olarak oynanmış olan real madrid - barcelona maçının 12. dakikasında gol atmış ve o tarihte 18 yaşında olan raul gonzalez blanco'dur.

2-) lionel messi'nin 13 golle el clasico'da en fazla gol atan oyuncu futbolcu olduğu bilgisini verdi.

* http://tr.wikipedia.org/wiki/El_Clasico yine bu link aracılığı ile de doğruluğunu kesinleştirebileceğimiz gibi el clasico tarihinin en golcü oyuncusu ertem şener'in buyurmuş olduğu gibi messi değil, real madrid forması ile barcelona'ya toplamda 18 gol (14'ü lig, 2'si kupa, 2'si avrupa) atmış olan alfredo di stefano'dur.

zaten stefano'dan sonra çok sevgili ertem şener'in buyurmuş olduğu messi'ye gelene kadar el clasico'da 15 gol atmış olan raul gonzales blanco ve 14'er gol atmış olan César Rodríguez Álvarez, Francisco Gento ve Ferenc Puskás gibi isimler mevcuttur.

ah ertem'ciğim ah! boş buldun meydanı, salla bakalım!

edit: eksileyen arkadaşım; kişiliğine bir şey söylediğim yok ama kendisi karşımıza çıkarılıyorsa benim bile 5 dakikalık bir araştırmayla bulabildiğim çok basit verileri bulması gerektiğinin bir hobi değil, işinin gerekliliklerinden birisi olduğunu söylemeye çalışıyorum.