bugün

method research company

efendim Türkiye'nin güzide pazarlama araştırma şirketlerinden biridir. ancak bu "güzide" olma durumu için dışı seni, içi beni yakar da denilebilir.

bir araştırma şirketi olmalarına rağmen nette kendi sitelerinden başka bir yerde doğru düzgün bir bilgi bulamazsınız. araştırmacının araştırılamaması ironisi mevcuttur yani. şayet buraya bir iş görüşmesine gidecek olursanız, bu bilgisizlik sizi hayal kırıklığına uğratabilir.

araştırma uzman yardımcılığı için çağırılırsanız eğer, önce matematik, genel kültür, ingilizce, alan bilgisinden oluşan bir test yapar ve bir A4 uzunluğunda ingilizce metini Türkçe' ye çevirmenizi isterler. 2 saat süren bunca testi ve çeviriyi kolu bile olmayan dümdüz bir sandalyede yaptırırlar ki, beliniz ve boynunuz ne kadar kuvvetli ölçsünler. (uyarayım sonraki hafta bel ağrısından oturamadım)

yazılı sınavı kazanırsanız eğer bir telefon ederek sizi mülakata çağırırlar. aman sakın o gün kariyer.net, secret cv'ye filan bakmayın. çağrıldığınız poziyonda sınavı geçmenize rağmen o gün o pozisyon için "yeni" ilan verildiğini görüp mülakata gitmekten vazgeçebilirsiniz. ha eğer benim gibi meraklı olup giderseniz, kazak üzeri gömlek ve üzere hırka giyen, karmakarışık bir masada yemek yiyen bir sekreter tüm "kurumsallığıyla" karşılayabilir sizi (ocak ayı idi). gelir sandalyeye oturursunuz ve "neden geldiğinizi" sormasını beklersiniz, beklediğiniz soru bir türlü gelmez. meramınızı kendiniz söylersiniz ve bir tamamdan sonra tam 40 dk bekletilirsiniz. 40 dk sonra "pardon unuttunuz galiba ben buradayım" dedikten sonra görüşmeniz gereken insan kaynakları müdürüne doğru yol aldırırsınız kendisi tarafından. 40 dk'lık bekletilişten sonra hiçbir şey olmamış gibi, bir kusura bakma bile denilmeden mülakata alınırsınız. mülakatta hızlı hızlı sorduğu türlü soru arasında "burcunuz" olabilir insan kaynakları müdüresinin, aman şaşırmayın. son olarak firmaya önerilerinizi sorar, onlara internette yeterince bilgi olmadığını söylemiştim ben mesela. müdüre hanım bir duraksamıştı.
neyse en azından bu iyiliği ben yapayım dedim.

merhaba method'da iş görüşmesine gidecek ve ön araştırma yapan insan. üzdüm mü seni. üzgünüm.

cumartesi de "tam gün" çalıştıran (akşam-sabah 8) şirket, sitelerinde yüksek lisansı destekliyoruz diyor bir de, nasıl diye hiç sormayın akşam 6.30'dan sonra çıkmaya izin veriyorlarmış. ne inceler değil mi. ah. kalp. kalp.

mülakat yaptıktan sonra tam 2 ay geçti ve ilan hala ilk günkü gibi açık, taze. insanların kendileriyle çalışmaya bayıldığını sanarak bu şekilde davranıyorlar sanırım, pardon ama sizinle çalışmayı kim ister ki?