bugün

kış savaşı

Finlerin Avrupalı komşularından, kıtadaşlarından neden farklı olduğunun yanıtıdır bu savaş. Sonucunda Ruslar baya bir taviz koparmış olsalar da Nüfus, teknoloji ve kaynak çokluğu göz önüne alınmalıdır. savaşta kabaca 30-40 bin yaralı, ölü zaiyat vermişken Kahraman Finliler, Soyvetler yaralılarla beraber 500 bine yakın kayıp vermişlerdir. Fin ordusunda altıüstü onlarca tank varken Sovyetler binlerce tankını Kahraman Fin Anti tank piyadelerine kaybetmişlerdir. Keza uçak sayılarınnın arasında da uçurum vardır.

Benzer Bir Durum Kardeş Kahraman Macarlara karşı kalkıştıklarında da Sovyetlerin başına gelmiştir.

bu durumlar macaların ve Finlilerin avrupalılar arasındaki farkını, şereflerini, kahramanlıklarını, haysiyetlerini gösterir. Çünkü benzer şekilde Sovyet işgaline maruz kalan ülkelerin sovyetler tarafından ellerini kollarını sallayarak işgal edilmesi manidadır.

Ha yine klasik sovyet yalakası köpekler, yavvv hepsi Amerika'nın propagandsaı Sovyetler o kadar kayıp vermedi vs vs derler.
Zaten herşey amerikan propagandası. Arkadaş dünyanın anasını bellemeseydin de açık seçik propagandanı kendin yapsaydın o zaman?

ayrıca savaşı anlatan fin yapımı güzel film için
(bkz: talvisota)
güncel Önemli Başlıklar