bugün

filistin

çağımızın kanayan yarası.. belki çok kılişe oldu ama harbiden böyle!.. yahudî zulmünden önce 70 bin yahudî, 7 milyon müslümanın yaşadığı filistinde bu gün 7 milyon yahudîye mukabil filistinli nüfusu 2 milyon bile değildir ve 4 milyon filistinli şuan mülteci durumundadır!..

toprak parçası olarak biz Türklerin şahsî mülküdür, Ulu Hakan'ımız II. Abdülhamid'in tehlikeyi fark etmesiyle filistini hanedanın şahsî mülkü yapmıştı ama ittihat ve terakki denen tarihimizin en iğrenç topluluğu; filistini devlet arazisini halini getirir ve birkaç ay sonra ingilizler işgal eder filistini. O menfur herifler filistini osmanlı hanedanının şahsî mülkü olarak bıraksaydı bu gün oraların sahibi bizdik çünkü devletler hukukunda insan devletten üstün tutulur ve başka bir devletin gelmesiyle tapulu mal elden çıkmaz!..

tarihi olarak yine bu topraklar bizimdir. evet şaşırabilirsiniz ama bizimdir arapların değil; çünkü filistin tarihine bakıldığında son 1000 yılında takriben 700-800 yılı bizim toprağımız olarak gözüküyor; osmanlı,eyyübiler,selçuklu (ve yine selçuklu ama suriye -filistin selçuklu devleti)... onu kurtaran ve imar eden de bizizdir; selahaddin-i eyyübi hazretleri onu haçlılardan kurtarmıştır, osmanlı sapıtmış memlüklerden kurtarmıştır ve birçok saldırıya karşı korumuştur!..

ama manevi olarak filistinlilerin vatanıdır zaten mühim olan budur mal değil vatan olması!.. onun yoluna şehid olan filistinlidir, onu terk etmeyen filistinlidir!..