bugün

gman

half life serisi boyunca bir yerlerde bir şekilde karşımıza çıkan, iyi veya kötü olduğu belli olmayan, tuhaf karakter.

--spoiler--
half-life'ın sonunda nihilanth'ı yok etmemizden sonra karşımıza çıkmış ve bizden yaşam veya ölüm arasında bir seçim yapmamızı istemişti.
half-life 2'de yaşamayı seçtiğimizde anladık. kendisi yine oyunun sonunda çıkıp, başardığımız işler hakkında yarım yamalak konuştuktan sonra "aha da burası inmem gereken yer" dedi ve indi.
iki oyunda da zamandan ve mekandan bağımsız olarak bulunması, (ilk oyunda askerlerle savaşırken ortadan kravatını düzelterek geçmesi, ikinci oyunun sonunda zamanı durdurması, vesaire) insan olmadığını gösterir nitelikte olmakla beraber, tam olarak kim olduğu ve ne için çalıştığı belli değil.

level'ın temmuz 2006 sayısındaki yazıda gman'in kim olabileceği ile ilgili üç teori var:
1) gman, abd hükümeti'nin "siyah giyen adamlar" örgütündendir.
+: uzaylıların bahsinin geçtiği her durumda bu adamların olması (gman'in de siyah giyinmesi), abd askerleri arasında rahatça dolaşabilmesi
-: zamandan ve mekandan kopuk olarak bulunabilmesi insan olduğu ihtimalini azaltıyor, 7 saat savaşlarından sonra abd diye bir yer kalmadı.

2) gman, combine'a karşı uzun zamandır savaşan galaksiler arası bir gücün, insan şekline bürünmüş bir üyesidir. tek amacı, dünyadaki direnişi kuvvetlendirerek combine'ın güç kaybetmesini sağlamak ve kendi gezegenini combine istilasından kurtarmaktır. dünya umurunda değildir ve gordon freeman sadece bir kukladır.
+,-: bu teoriyi doğru kabul edersek, hl senaryosunun x-files dizisinin senaryosu ile büyük ölçüde benzeştiğini de kabul etmiş oluruz.

3) gman, gordon freeman'ın gelecekten gelen ve olayları değiştirmeye çalışan halidir.
+: gman ile freeman'ın yüz şekillerinin benzemesi ve göz renklerinin aynı olması, ayrıca gman=gordon'ın "g"'si + freeman'ın "man"'i.
-: çok uçuk bir fikir olması.

level, temmuz 2006, sinan akkol, kaan ezgimen.
--spoiler--

half-life 2'de mike shapiro tarafından seslendirilmiştir.