bugün

ev taşımak

bundan önce bu işe dört kez tanık olmuştum. küçük çocuktum ilk üçünde, çok net hatırlamıyorum bile. dördüncüsü de artık kendi evimizdi ve 10 yaşındaydım. zorlu bir süreç olduğunu anlayacak kadar da kafa basıyordu çok şükür. annemin ve babamın dili dışardaydı. sağolsun babamın iş yerinden adamlar gelip el atmışlardı bazı şeylere. dolaplar önce parçalanmış, sonra tekrar kurulmuştu vs.

1996 aralık'tan bu yana 14 yıl geçti ve ben 2,5 sene önce taşındığım odadan bugün çıkmak için hazırlıklara başladım. 2008 ağustosta 40 kilo kadar eşyayla ankara'dan helsinki'ye gelmiştim. pek zorlamamıştı o zaman. oda hazırdı, eşya sınırlıydı, şipşak her şeyi yerleştirmiştim. aynı gün içinde bir buzdolabı ve mikrodalga edinmiş, ekim ayında da annemlerin ziyaretiyle odayı bir nebze daha toparlamış, yaşanır bir yer haline getirmiştim.

şimdi aralık 2010 ve 18m2 odada bu kadar çok eşya sahibi olduğumu yeni farkediyorum. neler neler var sayın seyirciler bir bilseniz... genel temizliği yaptım ettim, fazlalıkları ayırdım koydum bi kenara ama herhalde hayatımda bu kadar yorulduğumu hatırlamıyorum. bildiğiniz ebem sikildi yahu. 40 kiloya yakın eşyayla geldiğimi hatırlıyodum iyi hoş ama, hangi arada derede o eşyaları beşe katladığımı bir insan evladı bana hatırlatsa çok sevineceğim...

neticede ne pis işmiş yahu... daha bir de arkadaş gelecek arabayla bokla püsürle bunları yeni eve taşıyacağız.

bu işi bir de böyle yılda bir yapan vatandaşlarımız var. allah sabır versin cidden çok zor iş...