bugün

karakeçili aşireti

bizler bugün anadolu’nun dört bir yanına yayılmış durumda olan, oğuzların bozoklar ana kolundan oğuz han’ın büyük oğlu gün han’ın mensup olduğu, oğuzların en büyük boyu olan kayı boyu’nun en büyük aşireti; karakeçili aşireti’ne mensup büyük bir aileyiz.

atalarımız gündüz alp (süleyman şah) önderliğinde moğol istilası ile birlikte aral havzasından ayrılarak önce merv-mahan bölgesine sonra sırasıyla maveraünnehir ve horasan, ahlat ve adilcevaz, muş, malazgirt, eleşkirt, sürmeliçukur, amasya, mardin, elbistan, halep, caber, şam, çukurova, urfa, diyarbakır, erzurum, pasin ovası, kayseri, kızılırmak vadisi, sivas, kırşehir, ankara-karacadağ’a kadar uzanan bir göçten sonra selçuklu sultanı tarafından domaniç ve söğüt’e yerleştirilmişlerdir.

gündüz alp (süleyman şah)’in dört oğlu vardı; sungur tigin, gündoğdu, dündar ve ertuğrul. sungur tigin ve gündoğdu ailelerini alarak türkistan’a geri dönmüşlerdir. (sungur tekin ve gündoğdu ile orta asyaya giden aşiretin akıbeti hakkında tarihler de bir kayıt ve bilgi yoktur. )

halep’e yerleştiklerinde aşiretin bir kısmı burada kalarak “şam türkmenleri”ni oluşturmuşlar. bir kısmı da çukurova yöresine gitmiş ve sonradan adanada kurulacak olan ramazanoğullarının kökünü oluşturmuşlardır.

sitemizin yeni kurulması itibari ile detaylara çok değinemedik. bilgileri aile mensuplarımızın da katkıları ile yeniden güncelleyeceğiz.

ayrıca “makaleler” bölümünde de atalarımız hakkında yapılmış olan makaleler ve tarihi araştırmaları da yayınlayarak daha zengin bir içerikle siz ziyaretçilerimize sunacağız.
http://www.karakecili-asireti.com/viewpage.php?page_id=1

aşiret, oğuzların 2 kolundan biri olan bozokların kayı boyundan gelmektedir. moğol hükümdarı cengiz hanın orta asya’daki istilaları üzerine, 13. yüzyılda bugünkü türkmenistan topraklarında yaşamaktayken büyük bir göçle irana yerleşirler. bir süre iğdır ve çevresinde konakladıktan sonra güneye doğru göçerek ahlat, şanlıurfa ve suriye bölgelerine geçmişlerdir.
aşiret mensuplarının bir kısmı, osmanlı döneminde anadoluyu türkleştirmek için elazığ, malatya, adıyaman ve batı anadoluya yerleşmiştir.
ankarada nallıhan, beypazarı, bala ve sincan olmak üzere 4 ilçede karakeçili aşiretine mensup aile vardır bugün sadece siverekte, karakeçili aşiretine ait 58 köy mevcuttur.
http://tr.wikipedia.org/wiki/karake%c3%a7ili_a%c5%9fireti