bugün

evrim teorisi

sadece bir teoridir. yani gerçekliği kanıtlanmamış ve destekleyici bulguları olan bir varsayımdır. bilim dindeki "seni allah yarattı o kadar" sözüne bakarak işlemez. bilim sorgular, bilim arar, bilim merak eder. eskiden insan ve hayvan ırkının daha farklı olduğuna dair kanıtlar vardır. dünyanın oluşumuna dair bilimsel araştırmaları incelediğimizde, milyar yıllarla ifade edilen bir zaman dilimi görüyoruz, evrim süreci doğrudur ancak darwinin teorisi kanıtlanmamıştır, zamanın organizma üzerinde yarattığı değişimden yola çıkmıştır darwin bunu yaparken. yani geriye gidip başlamıştır araştırmaya ve bu davranışı da saygı uyandırıcıdır. tamam din buna karşı çıkıyor ama bilimi konuşacaksan dini devreden çıkaracaksın, dini konuşacaksan bilimi. ikisi de birbirini çürütmek için varken, teoriyi islami kurallarla, din kurallarıyla özdeşleştirmek mantıksızdır. neden din adamlarına bilim adamı denmez diye düşünürsek gayet net cevap buluruz.

teori sadece düşüncede var olan bir kavramdır. adam bunu düşündüğüne göre bir şeyler bulmuştu, konu hakkında tezler yazıldı, makaleler yazıldı, bilim kurulunda bir çok bilim adamına konu hakkında bulgular, belgeler sunuldu. reddedeni de çıktı, kabul edip teoriyi ispata dönüştürmenin yolunu arayanı da. ortalık sadece burda ayaklanmadı, tüm dünya çalkalandı.

basit şekilde bakılırsa şaşılacak bir şey yok, bilim adamı bunun için var. teknoloji de bunun için var. anlamayan bünye anlamaz, sorun değil.

buna karşın bir de harun yahya nın bu isimli bir kitabı vardı ama o tamamen bilimsel verilere bile bakılmadan, mürit toplama amaçlı bir kitaptı. incil gibi beleş dağıtılıyordu falan. önemli olduğunu sananı da yok değil.