11 uluslararası eskişehir film fesitvali'nin açılış filmi. özellikle fotoğraf ve video gibi görsel santlarla uğraşanların tekrar tekrar izlemesi gereken bir film. filmin her karesi adeta bir tablo gibi.kesinlikle kaçırılmamalı
son görüntülerle izlediğiniz filmin tamamen animasyon olmasını diliyorsunuz. keşke katliamlar hep animasyonlarda ya da filmlerde kalsa dedirtiyor insana.
1-11 mayıs 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival. bu senenin onur konukları nebahat çehre ve ekrem bora olacak.
ayrıntılı bilgi için: http://eskfilmfest.anadolu.edu.tr/
iletişim sektörü profesyonelleri, öğrencileri ve akademisyenleri için oluşturduğumuz iletisimciyiz.com platformu, yalnızca üyelerinin davetleriyle yeni üye kaydı alan bir kapalı gruptur. Üyelerimiz tarafından davet edilse de iletişim sektörü dışından gelen başvurular kabul edilmeyecektir.
Sinaps iletişim Hizmetleri tarafından projelendirilerek hizmete sunulan iletisimciyiz.com platformu:
iletişim sektöründe bilgi paylaşımı açığının kapanmasında,
yeni iş bağlantılarının kurulmasında,
iletişim profesyonelleri ile akademisyenler, sektöre yeni adım atacaklarla sektörün deneyimlileri arasında bir köprü oluşturulmasında önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz.
1- AZiZM, BiR GRUP iDEALiST GENCiN BAŞTA SiNEMA OLMAK ÜZERE SANATI VE BiLiMi ATATÜRK AYDINLANMASI IŞIĞINDA GELiŞTiRMEK VE YAYGINLAŞTIRMAK AMACIYLA OLUŞTURDUĞU BiR HAREKETTiR.
2- HAREKETiN iSMiNiN 'AZiZM' OLMASININ NEDENi ÜLKEMiZDE ARAŞTIRAN, SORGULAYAN, OKUYAN KISACASI AYDIN OLMA BiLiNCiNi TAŞIYANLARA ADETA DALGA GEÇERCESiNE 'AZiZM' HiTABIYLA YAKLAŞILMASIDIR. OLUŞUMUMUZ YOZLAŞMIŞLIĞIN AYDINLIĞA SALDIRIRKEN KULLANDIĞI HiTABI, 'AZiZM'i KENDi ÜSTÜNE ALMIŞTIR VE iSiM OLARAK BENiMSEMiŞTiR.
3- AZiZM, iÇiNDE BULUNDUĞUMUZ ÜLKE VE DÜNYA KOŞULLARINDAKi AKSAKLIKLARIN BAŞLICA SEBEPLERiNDEN BiRiNiN SANAT EKSiKLiĞi OLDUĞUNU DÜŞÜNMEKTEDiR. ATATÜRK'ÜN DEDiĞi GiBi 'SANATSIZ KALMIŞ BiR MiLLETiN HAYAT DAMARLARINDAN BiRi KOPMUŞTUR'. BU MÜCADELEDE AZiZM OLUŞUMUNUN HEDEFi SANATIN VE BiLiMiN MÜMKÜN OLDUĞUNCA ÇOK YERE NÜFUZ ETMESiNi SAĞLAMAKTIR. ÇÜNKÜ YOZLAŞMIŞLIK BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM OLUMSUZLUKLAR ANCAK VE ANCAK AYDINLANMAYLA ÇÖZÜLEBiLiR.
4- AZiZM HAREKETi SANAT SANAT iÇiNDiR ANLAYIŞININ SEÇKiNCiLiĞE KAYABiLECEĞiNi, SANAT TOPLUM iÇiNDiR ANLAYIŞININ DA POPULiZME YÖNEBiLECEĞiNi DÜŞÜNÜR. SANAT SEÇKiNCi OLDUĞUNDA ULAŞILMASI ZORLAŞIR VE iNSANLARI KENDiNDEN UZAKLAŞTIRIR. POPULiST OLDUĞUNDA iSE NiTELiĞiNi KAYBEDiP YOZLAŞABiLiR. HAREKETiMiZiN SANAT ANLAYIŞI 'SANAT AYDINLANMA iÇiNDiR' ŞEKLiNDEDiR. GERÇEK SANAT HAYATIN HER ALANINA YAYILMALIDIR.
5- AZiZM HAREKETi, DÜNYAYI VE TOPLUMU iYiYE VE GÜZELE GÖTÜRMEK iÇiN ÇABA GÖSTERiR. BU OLUŞUM, YAŞADIĞI ÇEVREDEKi UYGUNSUZ GiDiŞE SANATLA VE BiLiMLE BAŞKALDIRAN HER DAiM GENÇLERiN OLUŞUMUDUR.
6- AZiZM OLUŞUMU ELEŞTiREL YAKLAŞIM, KUŞKUCULUK, YENi YORUMLAR VE iŞBiRLiĞiYLE AYDINLANMAYA ULAŞMAYA ÇALIŞIRKEN KENDi iLERLEMESi KADAR KARŞISINDAKiNiN DE iLERLEMESiNDEN SORUMLU GENÇLERiN HAREKETiDiR.
7- BU AMAÇLAR VE iDEALLER IŞIĞINDA AZiZM HAREKETi YAPITLARIYLA MÜCADELESiNE BAŞLAMIŞTIR.
manifestosu bu şekilde olan ve http://www.azizm.org adresinden çalışmalarına ulaşılabilen oluşum.
Anadolu Üniversitesi iletişim Bilimleri Fakültesi 1972 yılında kurulmuştur. Kurulduğu yıl, Akademik Kapalı Devre Televizyon ile Eğitim Enstitüsü adını alan okul, ilk öğrencilerini 1977-78 eğitim yılında kabul etmiştir. Önceleri sadece sinema ve televizyon alanlarında eğitim verdiği için adı Sinema ve Televizyon Yüksekokulu olarak değiştirilen okul, 1979 yılında Eskişehir iktisadi ve Ticari ilimler Akademisi bünyesinde Televizyonla Eğitim ve Öğretim Fakültesi olmuştur. Bir yıl sonra da ilk kez iletişim sözcüğü bir bilim kuruluşunun adına girmiş ve okul iletişim Bilimleri Fakültesi olarak sinema ve televizyon konusunda eğitim vermeye başlamıştır.
iletişim Bilimleri Fakültesine 1982 yılında Sinema-Televizyon dışında iletişim Sanatları, Basım ve Yayımcılık, Eğitim iletişimi ve Planlaması gibi farklı bölümler eklenmiştir. Yeni yapılanma içinde Açıköğretim Fakültesine bağlanmıştır. 1991 yılında, 'iletişim Bilimleri Yüksekokulu' olarak Anadolu Üniversitesi çatısı altında yeni bir kimlik kazanırken, 1992 yılında bu kez 'iletişim Bilimleri Fakültesi' olarak yeni statüsüne kavuşmuştur. 2001-2002 öğretim yılında yeniden yapılanma ile iletişim Sanatları Bölümünün adı Reklamcılık ve Halkla ilişkiler, Basım ve Yayımcılık Bölümünün adı Basın ve Yayın olarak değiştirilmiş, 2002-2003 öğretim yılında da Eğitim iletişimi ve Planlaması bölümü kaldırılmış iletişim Bölümü eğitim hayatına başlamıştır. 2008-2009 öğretim yılında Reklamcılık ve Halkla ilişkiler Bölümünün adı Halkla ilişkiler ve Reklamcılık olarak değiştirilmiştir. * http://www.anadolu.edu.tr/akademik/fak_ilt/
afp türkiye fotoğraf editörü ve foto muhabiri."Foto Muhabirliği ya bir hastalık ya da bir hastalığın tedavisidir" sözünün sahibi. http://mustafaozer.org/
foto muhabiriyim demesine rağmen yaşadığı ülkede o kadar darbe olmuştur ve bir tanesini bile fotoğraflamamıştır. ve bu durum akıllara şu soruyu getirir, foto muhabiri kimdir?
anadolu üniversitesi iletişim bilimleri fakültesi öğretim üyesidir. iyi bir fotoğraf hocası ve sanatçısıdır.yeni tanışan birin hakkında ilk edindiği izlenimin aksine çok neşeli,şakacı ve sevecen bir insandır. iyi ki vardır.
dünyanın en tatlı en mütevazi insanlarındandır. fotoğraf kuramları ve fotoğraf bilgisi konusunda türkiyenin sayılı kişilerindendir hatta kendisine fotoğrafın proföserü denebilir.
1876-1974 yılları arasında yaşamış alman portre ve belgesel fotoğrafçısı. 1929 yılında yayınladığı Antlitz der Zeit adlı tipoloji çalışmasıyla nazi rejimini kızdırmıştır. http://davidperrystudio.c...8/10/august_sander_23.jpg
1857-1927 yılları arasında yaşamış fotoğraf sanatçısı .5000 den fazla paris fotoğrafı vardır. paris onun aşkıdır ancak paris'in ihtişamlı yanlarını,kalabalık sokaklarını değil aşağıdaki gibi fotoğraflarını çeker. http://www.3ayak.org/imaj...hizophrenia13/atget-2.jpg