Uzakdoğu kültürüne ait kısa ve öz şiir türüdür. Bu şiirler genelde uzakdoğu öğretilerini içinde bulunduran kültürümüzde maniye eşdeğer sayabileceğimiz türdür.
Herkesin bildiği harika dizilerden "true dedective" isimli tv serisinin yönetmenidir, bu diziyle alışalagelmiş dedektif serilerinden farklı olarak olay kurgusuyla tanınmıştır.
kendimce tespitler yaptığım şu saatlerde yeniden kendime şu soruyu sordum:
1. Dinler hep iyiyi vaad ettiklerine ve iyinin kendi dinlerinde olduklarını söylemişler ise, iyi kavramını dinler yaratmış olmaz mı?
2. Eğer dinler yeryüzüne inmeseydi (ya da nereden geldiler ise) yarattığı iyi kavramı da yeryüzünde olmayacaktı.
3. Doğal sistemin diyalektik materyalizme dayandığını temel alırsak, iyiyi yaratmak bir anlamda da kötüyü yaratmak olmayacak mı?
4. Sonuç olarak da dinler iyiyi öğütleyerek iyi kavramını ve dolayısıyla da ''kötü'' kavramını yaratmış olmazlar mı?
bugünlerde iletişim kanallarının temalaşması ve kişiye özel hale getirilmesi sisteminden kaynaklanan, kapital sermayenin insanlar üzerindeki bireyselci yapılanmasının sonuçlarıdır.
üniversite ilk senemde fotoğraf hocamın tavsiyesi üzerine sirkeciden 100liraya aldığım ve 500 grlık ağırlığıyla boynumu zorlayan ve ışık konusunda inanılmaz işler başarabildiğim ve fotoğrafı öğreten bir sovyet harikası. eski kullanıcılarının yorumlarına göre zamanında sovyetlerden çuval çuval alınıp sirkecide kapış kapış satılan bir fotoğraf makinesiymiş, kullanan biri olarak yeni alacaklara tavsiyemdir, kesinlikle almalısınız. o fiyata o harika fotoğraflar çok makinada bulamayacağınız biz özelliktir.
solo'nun 120 gün'ü filminin çekilmesinden hemen sonra öldürülen ve italyan klise doktrinlerini eleştiren ve sinemasını bunun üzerine kuran, ateist ve aynı zamanda gay bir italyan yönetmendir.
jean luc godard klasik anlatı sinemasını kendince anlatım mekanizmalarıyla kırmaya çalışan ve deneysel alanda son yıllarda da dahil olmak üzere sinema tarihine ismini kazıyan epik bir yönetmendir. fransızdır ve eleştirmendir.